У Києва нарешті побудують велодоріжки: поки тільки на Дарниці


У Дарницькому районі столиці презентують інфраструктурний проект "Старт", яким передбачається створення мережі велосипедних доріжок.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, пише "УНІАН".

Проект передбачає створення на всіх житлових масивах району – Позняки, Осокорки, Харківський і Нова Дарниця – розгалуженої мережі велосипедних доріжок.

Веломережа загальною протяжністю 113, 5 км прокладуть так, щоб велосипедисти могли дістатися від дому до основних транспортних розв'язок, зокрема до метро і до міської електрички, а також до рекреаційних зон (парків, пляжів тощо).

Одночасно зі створенням велосипедної мережі пропонується проводити для жителів району уроки безпечної їзди на велосипедах в умовах міста.

Ініціаторами створення велосипедних маршрутів виступила Асоціація велосипедистів Києва. "Я вже дав доручення нашим комунальним підприємствам "Київський метрополітен"" і "Київтранспарксервіс" обладнати наступного року біля станцій метро і на паркінгах велостоянки. Є ініціатива створити велопарковки у майбутньому і у дворах", – розповів заступник голови КМДА Михайло Костюк.

У разі успішної реалізації пілотного проекту в Дарницькому районі він буде реалізований і в інших районах Києва.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ