У столиці з’явилася скульптура дівчинки-канатоходця, яка гойдається



Фото: Олександр Лидаговський/ Facebook

У Києві посеред двох новобудов встановили унікальну повітряну скульптуру відомого українського скульптора Олександра Лідаговського.

Вона з’явилася на вулиці Сергія Струтинського, 2, повідомляє Київська міська держадміністрація.

Шестиметрова композиція отримала назву "Рівновага", оскільки під час сильного вітру скульптура злегка розгойдуватиметься.

За задумом автора, дівчинка, що втримує рівновагу на канаті, символізує баланс та гармонію людини з навколишнім середовищем у динамічному та нестійкому світі.

Виконана скульптура з бронзи і сталі, її вага – близько тонни.

 Фото з vz.ua

"Для мене скульптура починається зі взаємодії з простором. Спочатку ми планували зробити канатохідця, але коли мені сказали, що скульптура буде встановлена неподалік від монументу Батьківщини-Матері, я подумав, що це має бути дівчинка. Тепер ці скульптурні композиції перегукуються. Разом із тим, вони зовсім різні: там монументальність і статика, а тут легкість і динамізм", - розповів Лідаговський.

На відкриття скульптури завітав і голова КМДА Олександр Попов.

"Мені приємно, що сьогодні бізнес займає свою нішу в благоустрої нашого міста, створює ось такі культурні простори, як ця скульптура. Сподіваюся, що вона стане не єдиним прикладом соціальної ініціативи представників бізнесу й інвесторів, влада ж зі свого боку завжди радо підтримуватиме такі проекти в столиці", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ