У КМДА виключають підвищення тарифів на житлокомпослуги


Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко виключає підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це він сказав в інтерв'ю Українським Новинам.

"Підвищуватися не будуть. Давайте розділимо тарифи, за які відповідає місто, і за які Національна комісія держрегулювання енергетики. НКРЕ регулює тарифи на тепло, електрику, гарячу воду. Ось скільки зможе держава стримувати цей тариф, стільки й буде", - зазначив Голубченко.

Він додав, що місто періодично проводить зустрічі з представниками НКРЕ та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, в ході яких столичну владу запевнили в тому, що НКРЕ не буде також підвищувати тарифи.

"Спілкуємося (з НКРЕ, Мінерегіонстроем). І нас запевнили, що держава буде утримувати тарифи. І основна причина в тому, що ми ще не такі багаті, щоб людина платила стільки, скільки насправді послуги коштують. Поки ми не створимо умови, щоб громадяни змогли платити за обґрунтованим тарифом, ми не будемо їх підвищувати", - розповів Голубченко.

Також він зазначив, що у скільки б раз тарифи не були підняті, вони все одно не стануть обґрунтованими, оскільки як тільки підвищується тариф на будь-яку послугу, змінюється і складова тарифу.

Також він зазначив, що тарифи, регульовані містом, також не планують підвищувати.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ