Попов каже, що незаконних хлібних кіосків у Києві немає


Голова КМДА Олександр Попов заперечує, що в Києві встановлюють незаконно кіоски хлібзаводу "Кулиничі", що належить родині депутата-регіонала Володимира Мисика.

У середу під час відвідин "Київхліба" Олександра Попова попросили прокоментувати ситуацію з незаконним встановленням в столиці кіосків "Кулиничі".

"У нас немає незаконно встановлених кіосків. Саме цієї компанії. Бо коли вони були встановлені, перші, їх десь невелика кількість до 10, наскільки я знаю, ми розбиралися з цим питанням, вони заключили договори оренди з землекористувачами, які мають право на цю землю. Це університет наскільки я знаю, інші підприємства, на цій землі встановлені ці кіоски", - заявив голова КМДА.

На зауваження, що наразі дані кіоски стоять і начальник благоустрою Києва Сергій Садовий уникає спілкування з журналістами з цього приводу, Попов розвів руками зазначивши, що у "Куліничів" є договори суборенди на цю землю. Лише після того, як йому ще раз повідомили, що кіоски знаходяться в парку і без дозволу Київради встановлювати їх неможливо, Попов пообіцяв, що ці кіоски будуть знесені.

Раніше, активіст Володимир Тищенко 13 серпня звернувся з інформаційним запитом до Національного університету біоресурсів і природокористування України з проханням проінформувати, чи надавалися будь-які дозволи на встановлення кіосків "Кулиничі" на території університету.

Наступного дня в телефонній розмові з проректором університету Іваном Радько з’ясував, що питання про встановлення кіосків обговорювалося на ректораті і представник хлібокомбінату "Кулинічі", Мельник Костянтин Костянтинович повідомляв ректорат, що рішення Київради на встановлення кіосків він має.

Проте давати коментарі з цього приводу Костянтин Костянтинович відмовився.

Як відомо, 2 липня було підписано меморандум між корпорацією "Кулиничі", роздрібними мережами, центральними та місцевими органами влади.

У меморандумі "Кулиничі" пообіцяли стримувати ціни на соціальні сорти хліба. Натомість Аграрний фонд постачає компанію дешевим борошном, а магазини беруть на реалізацію насамперед їх продукцію. 

Київські хлібопекарі вважають, що київські хлібзаводи зупиняють задля "Кулиничів".

Українська правда

Відео Володимира Тищенка

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ