У дельфінарії скаржаться, що зоопарк не дозволяє будівництво океанаріуму


У мережі дельфінаріїв "Немо" не задоволені, що керівництво Київського зоопарку не  підписує договір про будівництво океанаріуму і дельфінарію на його території.

Про це у четвер заявив голова ради засновників мережі дельфінаріїв "Немо" Андрій Кисловський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нарікає на те, що керівництво Київського зоопарку не підписує договір про перепрофілювання недобудованого павільйону людиноподібних мавп в океанаріум на території зоопарку.

"Знаючи перспективу даного питання, що ця будівля (павільйон людиноподібних мавп) ніколи не буде добудовано, ми винесли пропозицію про перепрофілювання цього об'єкта в дельфінарій-океанаріум", - сказав Кисловський.

"У 2012 році Київрада ухвалила відповідне рішення про перепрофілювання павільйону людиноподібних мавп в київський океанаріум. Ми виступаємо інвестором в даному проекті", - додав Кисловський.

Він зазначив, що договір про спільну діяльність з реалізації інвестиційного проекту, який Київрада більше року тому доручила підписати керівництву зоопарку, досі не підписаний.

"Не підписується з незрозумілих причин ... У приватних бесідах отримуємо позитивні відгуки і чуємо про бажання співпрацювати і підписати договір", - сказав очільник ради мережі дельфінаріїв "Немо".

За його словами, керівництво Київського зоопарку не йде на підписання договору, посилаючись на острах критики з боку громадських екологічних організацій.

Кисловський також заявив, що вони відкрили кредитну лінію і, як інвестори, несуть збитки.

Він також повідомив, що Одеський окружний адміністративний суд зобов'язав керівництво зоопарку підписати договір з інвестором.

Разом з тим Кисловский розповів, що об'єкт буде побудований вже через два роки після підписання договору.

За його словами, вхід в океанаріум буде через зоопарк.

Приблизна площа океанаріуму може скласти близько 5 тисяч квадратних метрів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ