Суд постановив закрити дельфінарій у Києві


Госпсуд Києва виніс рішення за позовом Державної архітектурно-будівельної інспекції про знесення столичного дельфінарію "Немо".

Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на координатора громадянської кампанії "Форум порятунку Києва" Віталія Черняховського.

За його словами, позов задоволено повністю.

Позивач просив "зобов'язати ТОВ "Нерум" знести самочинно збудоване нежитлове приміщення, яке експлуатується в якості дельфінарію "Немо" на проспекті Глушкова, 9 у Голосіївському районі Києва, і привести земельну ділянку до первісного стану".

Знести об'єкт мають протягом 30 днів з моменту набуття чинності рішення суду. Якщо апеляційна інстанція не скасує нинішнє рішення, імовірно, дельфінів відправлять у севастопольський дельфінарій.

Як відомо, зараз в закладі перебувають чотири дельфіни-афаліни, морський лев і морський котик.

Судові тяжби навколо дельфінарію тривають з 2012 року.

Спочатку екологи подали позов до Київського Окружного адмінсуду на столичну прокуратуру за те, що вона не реагує на порушення в дельфінарії.

Прокуратура подала позов до Одеського Окружний адмінсуду на директора ТОВ "Нерум" (що утримує багато океанаріумів в Україні), вимагаючи закрити "Немо".

Державна архітектурно-будівельна інспекція України подала позов про знесення дельфінарію до Господарського суду столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ