Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/52049e6be1f00/
Українська правда
Київ

Прокуратура відсудила у забудовника 3 гектари землі на Печерську

09.08.2013  10:46

Господарський суд Києва скасував рішення Київської міської ради про передачу в оренду забудовникові земельної ділянки вартістю 50 мільйонів гривень у Печерському районі Києва.

Про це повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

У відомстві нагадали, що рішенням Київради у 2007 році спірну ділянку по вулиці Анрі Барбюса, 9, що у Печерському районі, було надано в оренду одному з товариств для будівництва та експлуатації.

"Проте, як встановила прокурорська перевірка, ділянка була надана будівельній компанії за рахунок земель, які перебували в постійному користуванні Київського геологорозвідувального технікуму, а її передача відбулася без погодження з Міністерством освіти і науки, яке є розпорядником вказаного майна", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як з’ясувалося, проект землеустрою щодо відведення цієї ділянки під комерційне будівництво не відповідає вимогам земельного та природоохоронного законодавства.

"Суд погодився з доводами прокуратури, визнав незаконним та скасував вищезазначене рішення Київради, а також укладений на його підставі договір оренди землі", - заявили в прокуратурі.

За рішенням суду забудовника позбавлено права користування земельною ділянкою та зобов’язано повернути її територіальній громаді.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.