Попов і далі виправдовується через каштани: Звільнені чиновники, міліція розбирається


Керівники комунального підприємство по утриманню зелених насаджень Шевченківського району Києва, що відповідали за закупівлю каштанів Бріоті для Хрещатика, звільнені.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов, пише "ЛігаБізнесІнформ".

"Що стосується наявності в цій ситуації порушень закону, то правоохоронні органи проводять перевірку, але вона не може бути швидкою, тому що тут співпраця з правоохоронними органами італійської сторони, тому є бюрократичні моменти і розтягнуто в часі", - сказав він.

"Я думаю, що кожен отримає по заслугах. Що стосується самих дерев, то раз ми повинні були отримати Бріоті, то ми їх повинні отримати. Восени ми активізуємо це питання і приведемо у відповідність виконані роботи", - додав Попов .

Він також зазначив, що бюджет міста не поніс істотних збитків, так як за дерева виплатили тільки аванс.

"Вийшло так, що ми оплатили лише авансові платежі, тому ми не можемо говорити про те, що ми отримали якийсь збиток", - сказав він.

Як відомо, у квітні на Хрещатику висадили саджанці м'ясочервоних каштанів "Бріоті", привезені з Північної Італії. Висадкою особисто займалися голова КМДА Олександр Попов і секретар Київради Галина Герега.

Зеленбудівці запевяли, що молоді дерева – представники найвитривалішого сорту каштанів у світі. Вони не бояться молі та стійкі до захворювань.

Після перевірки пізніше  виявилося, що висаджені дерева є простими кінськими каштанами - з 289 дерев вимогам КМДА відповідають тільки 2. Разом  з тим прокуратура Києва встановила факт розтрати 1 мільйона гривень при закупівлі каштанів, висаджених на центральній вулиці Києва.

Для з'ясування ситуації з підміною саджанців каштанів, висаджених цієї весни на Хрещатику в Києві, до Італії вирушили представники столичної влади - заступник голови Шевченківської РДА та садівник фірми, яка є переможцем тендера з постачання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ