У метро замість жетонів з'являться паперові чеки


До квітня 2014 року в метро замість жетонів з'являться паперові чеки зі штрихкодами, які можна буде купити в автоматах.

Про це заявив радник глави КМДА, куратор проекту "Електронний квиток" Олександр Курбаков, передає "Комерсант-Україна".

"Буде перехідний період, коли діятимуть і жетони, і квитки зі штрих-кодами. Але поступово частка жетонів буде зменшуватися, а потім їх просто не стане", - зазначив Курбаков.

Представник "Альфа Пей Термінал" Михайло Леонов каже, що початкові капітальні інвестиції по закупівлі, монтажу обладнання та програмного забезпечення попередньо складуть близько 150 мільйонів гривень, впродовж наступних 3-5 років ця сума досягне 350-400 мільйонів.

Леонов додає, що технологічно ця система буде схожою на ту, що зараз діє в харківському метрополітені.

Введення одноразових паперових квитків у Харкові почали в квітні 2012 року, а з 1 жовтня там повністю відмовилися від жетонів.

Одноразовий квиток має унікальний штрихкод, який зчитується сканером, вмонтованим в турнікет на вході в метро.

Квиток дійсний протягом доби.

Тим часом об'єднана профспілка КП "Київський метрополітен" зібрала 5 тисяч підписів і звернулася до глави КМДА Олександра Попова з проханням переглянути, або навіть скасувати реалізацію проекту "Електронний квиток".

Голова профспілки Олександр Мозолевич зазначив, що через реформи під скорочення можуть потрапити близько 600 співробітників.

У свою чергу, в КМДА запевняють, що кадрові питання не підніматимуться до 2014 року.

У київському метрополітені також побоюються черг у зв'язку з великим пасажиропотоком і відмовою турнікетів приймати квитки через можливі дефекти.

Водночас у Києві також планують переводити на електронні квитки комунальні автобуси, тролейбуси і трамваї. Цей етап триватиме до кінця квітня 2014 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ