Навколо каштанів розпалюється новий скандал?


Київська делегація компанії, яка займалася перевезенням італійських каштанів, не змогла їх оглянути через візові проблеми.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу тимчасової комісії Київради з питань висадки каштанів на Хрещатику.

"Київська делегація не змогла поїхати 19 липня до Італії оглянути нові каштани для Хрещатика, оскільки директор компанії-перевізника "Єд Марліс" Єдуард Мартиненко не встиг оформити візу. Запрошення було відправлено на його їм'я, тому інші делегати теж не змогли поїхати", - йдеться в повідомленні.

Наступне засідання комісії "щодо каштанів" планували провести після того, як київські представники повернуться з розплідника.

Як відомо, 19 липня італійська компанія Vivai Sandro Bruschi запросила представників української сторони до італійського розплідника оглянути каштани, які вони можуть надати в якості заміни.

Нещодавно член тимчасової контрольної комісії Київради з перевірки висадки каштанів на Хрещатику Тетяна Меліхова повідомила, що для закупки каштанів в Італію відправили некваліфікованого фахівця.

Попередній скандал стосувався того, що дорогі італійські каштани, висаджені на Хрещатику головою КМДА Олександром Поповим, захворіли.

Як з’ясувалося пізніше, лише два дерева з 285 каштанів, висаджених у квітні на Хрещатику, є анонсованими червоними каштанами сорту Бріоті - стійкого до молі і несприятливого середовища. Дві третини дерев виявилися звичайними кінськими каштанами.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за зловживання при закупівлі каштанів, а збитки склали мільйон гривень.

Пізніше київські чиновники заявляли, що підміна червоних каштанів сорту Бріоті, призначених для висадки на Хрещатику, сталася в Італії. Водночас італійці це спростовували.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ