Київське сміття контролюватимуть люди, пов'язані з Льовочкіним



фото ТаблоID

Люди, пов’язані з родиною глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна отримали контроль на "Київспецтрансом", яке займається вивозом сміття з Києва.

Про це пише "Свідомо".

За даними порталу SMIDA, де розміщується документація всіх акціонерних товариств, загалом на балансі "Київспецтрансу" за 2012 рік – більше 262 мільйонів гривень.

51% акцій належать Києву, а точніше – Київській міській раді. 46% - ТОВ "Геотрон". Керівним органом підприємства є Наглядова рада. З грудня 2010-го по липень 2013-го її склад поступово змінювався.

В липні він сформувався вже так, що чотири з п’яти її членів, включаючи голову, тепер тісно пов’язані з сестрою глави президентської адміністрації Сергія Льовочкіна, нардепом від Партії регіонів Юлією Льовочкіною.

Якщо раніше головою Наглядової ради був Сергій Скобельський - як представник Київської міської ради, то тепер це Арсеній Новіков. Таке ж прізвище Юлія Льовочкіна носила раніше. Арсеній – її колишній чоловік. В документах, розміщених на SMIDA, він проходить як представник ТОВ "Спецкомунтранс". Ця фірма володіє… 0,065% комунального підприємства.

Далі зв’язки не настільки родинні.

Член Наглядової ради Борис Тур, котрий в акціонерних паперах значиться як представник ТОВ "Геотрон", до кінця березня 2012-го значився головою Наглядової ради ПАТ "Миколаївський комбінат хлібопродуктів". До нього цю ж посаду обіймала Юлія Льовочкіна.

Ще один член Наглядової ради "Київспецтрансу" - Олег Шевченко, котрий в документах проходить також як представник "Геотрона" – колись працював в "Нафтогазі Україна". В той же час, в тій же компанії працював і його нинішній шеф – Арсеній Новіков – колишній чоловік Льовочкіної.

Наступний член Наглядової ради – Василь Гарчук – колега Новікова по "Спецкомунтрансу". Точніше, він директор цього ТОВ.

Останній член ради – Петро Андрущенко – також представляє ТОВ "Геотрон". Збіги не закінчуються і на цьому.

За інформацією джерел "Свідомо", Михайло Аралов, котрого Наглядова рада вже встигла обрати головою правління "Київспецтранс" (не плутати з головою Наглядової ради), раніше працював в ТОВ "Авекс Пром". І ним нібито володіє Петро Андрущенко. Прямого підтвердження цьому ми не знайшли. Але певний зв’язок встановили – Аралов грав у футзальній команді "Авекс" у Київській футзальній лізі.

Організатором команди був саме Петро Андрущенко.

А от представників мерії чи Київради в Наглядовій раді підприємства, котре формально належить місту, немає.

Для довідки. За інформацією Святошинської райдержадміністрації, у 2012-му 1 кубометр вивезеного "Київспецтрансом" сміття коштував 21-90 гривень. Окрім Святошинського, підприємство самостійно обслуговує ще два райони - Оболонський та Подільський. Акції

"Київспецтранс" входять в пакет, виставлений містом на приватизацію.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ