Попов змушує дитсадки і школи писати йому слізні листи з вимогою відкрити Київраду?


КМДА вимагає від навчальних закладів та освітніх закладів для дітей дошкільного віку Києва підписати листи з вимогою проведення пленарного засідання сесії Київради.

Про це повідомляє прес-служба Київської "Батьківщини".

За її дними, "коза" від КМДА надійшла до навчальних закладів у двох варіантах: в одному адресатом є голова КМДА Олександр Попов та заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега, в іншому - депутати Київради.

Обидва тексти вказівок від КМДА є у розпорядженні Київського осередку "Батьківщини".

Зокрема, директорам шкіл (дитсадків) та педколективам пропонується поставити свої підписи під листом такого змісту:

"Шановні депутати Київради!

Колектив дитячого садочку (школи) №___________звертається до депутатів Київської міської Ради спрямувати роботу на благо киян та провести засідання Київради з подальшим прийняттям низки важливих документів.

У зв’язку з тим що рішення про внесення змін до бюджету міста Києва заблоковано, медики, вчителі та інші працівники бюджетної сфери залишаються без муніципальних надбавок. А напередодні нового навчального року – це нищівний удар по сімейному бюджету соціально незахищених киян та бюджетників.

Київрада не може відмежуватися від управління містом і припинити приймати життєво важливі рішення. Від того, наскільки консолідовано та швидко ви будете вирішувати конкретні питання, залежить майбутнє нашої столиці та всіх киян!

Ми чекаємо від  вас реальних справ, а не політичного протистояння!"

У київській "Батьківщині" вважають "такі дії пропрезидетських чиновників ганебними по відношенню до киян".

"Маніпулювати 20%-ми надбавками до зарплати з тим, щоб подовжити строки повноважень депутатам-тушкам, земельним дерибанщикам, забудовникам історичного центра міста, які позбулися довіри виборців раніше, ніж закінчився їх термін повноважень, неприпустимо! Влада не тільки змушує бюджетників стояти на мітингах, зганяє їх на зустрічі з Януковичем, але й вимагає їх підписувати кляузи. Це повний цинізм", - йдеться у заяві.

У "Батьківщині" припускають, що наступним, "традиційним для Попова" кроком, може стати запис диску з піснями та концертний тур комунальними підприємствами міста".

Як відомо, опозиція блокує проведення сесії Київради у зв’язку з закінченням терміну її повноважень. Верховна Рада відмовилася призначати чергові вибори до Київради та мера Києва, продовжуючи, таким чином, повноваження Олександра Попова, якого кияни не обирали мером.

Партія регіонів заявляє, що за будь-яких обставин проведе сесію, мотивуючи її необхідність потребою виділити гроші бюджетникам.

Втім у вівторок голова КМДА Олександр Попов зізнався, що на урочистості, присвячені 1025-річчю Хрещення Русі, з бюджету Києва було виділено 30 мільйонів гривень.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ