На святкування Хрещення Русі Попову перепало 30 мільйонів


До ювілейних урочистостей з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі на благоустрій Києва міська влада виділила 30 мільйонів гривень.

Про це заявив голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов, презентуючи заходи, які пройдуть у столиці рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі, повідомляє УНІАН.

Зокрема, на ці кошти викладають мозаїку із зображенням сцен Хрещення Русі в основі колони Магдебурзькому праву, реставрують Володимирську гірку (на ній лише вимостили плиткою доріжки - УП), деякі православні храми та ін.

На Співочому полі готують "грандіозну виставку квітів", присвячену Хрещенню Русі.

У свою чергу член правління МГО "День Хрещення Русі" Олексій Омельяненко розповів про початок будівництва на березі Дніпра, під стінами Києво-Печерської Лаври, храму на честь Хрестителя Русі і "головної хрещенській купелі країни".

"Перший камінь храмового комплексу плануємо урочисто закласти у святкові дні. У структуру увійде парафіяльний храм, дзвіниця, водохресні купелі, музей православ`я і діорама "Хрещення Русі", - повідомив Омельяненко.

За словами керуючого справами Української православної церкви митрополита Бориспільського Антонія (Паканича), основні святкові заходи в Києві відкриються 27 липня молебнем на честь Хрестителя Русі на Володимирській гірці.

Водночас у Києво-Печерській лаврі відбудеться Вечірнє богослужіння, а вранці 28 липня - святкова Божественна літургія.

За словами митрополита Антонія, цього року в ювілейних урочистостях у столиці візьмуть участь представники 15 помісних православних церков. Також до Києва в ці дні очікується прибуття великої кількості паломників, яких розмістять у монастирях.

"З кожним роком це свято все більше стає всенародним, в ньому бере участь молодь, для якої православна віра визначає сенс життя", - зазначив керівник справами УПЦ.

Як відомо, раніше УПЦ МП повідомила, що на молебень на честь Хрестителя Русі на Володимирській гірці будуть пускати лише за запрошеннями.

Разом з тим міністр культури Леонід Новохатько заявив, що в цілому на святкування Хрещення Русі в Україні було виділено 47 мільйонів гривень. Гроші були видлені на закритій чатстині засідання Кабміну 3 липня.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ