"Регіонали" обіцяють відкрити Київраду, незважаючи на блокаду опозиції


Представники опозиції продовжать блокувати роботу Київради.

Про це Комерсант-Україна заявила голова фракції "Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова, коментуючи зустріч голови КМДА Оксандра Попова з депутатами Київради.

"Незаконна Київрада не повинна збиратися! Ми не дамо комусь перевищувати свої повноваження. Те, що Олександр Попов провів свою зустріч кулуарно, не запросивши нас, говорить про те, що у влади немає плану виходу із ситуації, - Олександру Попову потрібно піти до Віктора Януковича, Миколи Азарова та Володимира Рибака і переконати їх у тому, що провести вибори в Києві необхідно!" - заявила вона.

У свою чергу в Партії регіонів налаштовані провести засідання за будь-яких обставин.

Голова фракції Партії регіонів у Київраді Олексій Омельяненко повідомив, що на зустрічі у вівторок Попов говорив про необхідність провести сесію Київради на початку серпня.

"Нам потрібно підтримати вчителів перед початком навчального року! Ми обговорювали можливість звернення до парламенту з приводу призначення виборів, але опозиція, ймовірно, буде блокувати роботу - в будь-якому випадку засідання Київради відбудеться. І незважаючи на те, що можуть розглядатися різні варіанти, воно пройде в сесійній залі", - зазначив Омельяненко.

За словами голови фракції "Спортивний Київ" Віктора Гринюка, учасники наради заслухали виступ Попова про ситуацію в Києві і про хід переговорів, які проводить голова КМДА з опозиційними депутатами Верховної Ради і Київради.

"Ми пообіцяли зі свого боку теж проводити консультації з опозицією і переконувати їх не перешкоджати роботі. Ми приймемо вже третє звернення до парламенту про призначення виборів у Києві, але прогнозовано це нічого не дасть - на цьому зустріч закінчилася", - підсумував Гринюк.

"Олександр Попов запропонував варіант компромісного рішення, яке допоможе провести сесію Київради, - опозиція не перешкоджає відкриттю сесії, а Київрада приймає звернення до Верховної ради з проханням призначити вибори в столиці", - додав глава депутатської фракції "Республіка Київ" Денис Москаль.

Він запевнив, що інші варіанти проведення сесії - у тому числі можливість голосування поза залою Київради – учасники зустрічі не обговорювали.

"Ми говорили про критичну ситуацію в місті - якщо сесія Київради не збереться до 20 серпня, бюджетникам не будуть виплачені 20-відсоткові надбавки до зарплат, тобто вчителі та лікарі недоотримають приблизно по 400 грн", - заявив депутат, зазначивши, що голови фракцій вирішили продовжити переговори з опозицією про роботу Київради.

Як відомо, у вівторок Попов обговорив на закритому засіданні з лідерами депутатських фракцій Київради можливість відновлення її роботи. Представники опозиції на зустрічі були відсутні.

Необхідність у проведенні переговорів голови КМДА з лідерами фракцій Київради виникла після того, як 11 липня представники опозиції та громадських організацій зірвали засідання міськради.

В опозиції стверджують, що Київрада не може засідати після 3 червня у зв'язку із закінченням п'ятирічного терміну повноважень депутатів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ