Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/51e9166e16cf7/
Українська правда
Київ

13 осіб постануть перед судом у справі про махінації "Кінгз-Кепітал"

19.07.2013  14:35

Кримінальне провадження стосовно 13 осіб, які заволоділи коштами громадян на загальну суму майже 150 млн грн., спрямовано до суду.

Про це повідомив начальник відділу процесуального керівництва та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях щодо злочинних угруповань Юрій Шеремет, повідомляє Генпрокуратура.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи у період з травня 2006 року по листопад 2008 року, з використанням юридичних осіб "JC&AA Kings Capital Limited", ПП "Кінгз-Кепітал", ТОВ "Кінгз-Кепітал", юридичної спілки "Тринадцята зарплатня", ВГО "Духовність і благополуччя" та кредитної спілки "Бізнеспартнерство" щляхом обману заволоділи коштами майже 3,5 тисяч громадян на загальну суму понад 140 млн грн.", - зазначив Шеремет.

Він додав, що за вчинення інкримінованих злочинів їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

"Наразі обвинувальний акт та матеріали кримінального провадження, які налічують понад 1,5 тис. томів, передано на розгляд до Дніпровського районного суду Києва", - сказав Шеремет.

Як відомо, у справі "Кінгз Кепітал" проходить і пастор церкви "Посольство Боже" Сандей Аделаджа, прихожанином якої був екс-мер Києва Леонід Черновецький.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.