Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/51e8f45260c8c/
Українська правда
Київ

За жарт про бомбу у Жулянах поляка посадили на 2 роки

19.07.2013  11:09

Громадянина Польщі, який у аеропорту "Київ" (Жуляни) налякав екіпаж літака неправдивим повідомленням про бомбу, засуджено до 2 років позбавлення волі.

Відповідне рішення у відношенні 48-річного польського бізнесмена ухвалив Солом’янський райсуд столиці, повідомляє прокуратура Солом’янського району Києва.

За її даними, у вересні минулого року бізнесмен із Польщі, знаходячись на борту літака рейсу Київ-Катовіце, заявив стюардесі, що у його валізі знаходиться бомба. 

Правоохоронці, які прибули на виклик екіпажа, миттєво відреагували на тривожне повідомлення: виліт повітряного судна відклали на 4 години, а усіх пасажирів евакуювали.

Тим часом спеціалісти обстежили літак, однак вибухонебезпечних пристроїв або речовин на його борту не виявили.

Сам же винуватець інциденту згодом зізнався, що був нетверезим і повідомлення про бомбу зробив жартома. 

Проте Солом’янський районний суд, оцінивши докази у кримінальній справі, визнав повністю доведеною провину чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 259 КК України ("Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян") та засудив його до 2 років в’язниці.

Окрім того, суд частково задовольнив позовні вимоги авіакомпанії та аеропорту "Київ" та зобов’язав порушника відшкодувати завдані ним збитки на загальну суму понад 70 тисяч гривень. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.