За жарт про бомбу у Жулянах поляка посадили на 2 роки


Громадянина Польщі, який у аеропорту "Київ" (Жуляни) налякав екіпаж літака неправдивим повідомленням про бомбу, засуджено до 2 років позбавлення волі.

Відповідне рішення у відношенні 48-річного польського бізнесмена ухвалив Солом’янський райсуд столиці, повідомляє прокуратура Солом’янського району Києва.

За її даними, у вересні минулого року бізнесмен із Польщі, знаходячись на борту літака рейсу Київ-Катовіце, заявив стюардесі, що у його валізі знаходиться бомба. 

Правоохоронці, які прибули на виклик екіпажа, миттєво відреагували на тривожне повідомлення: виліт повітряного судна відклали на 4 години, а усіх пасажирів евакуювали.

Тим часом спеціалісти обстежили літак, однак вибухонебезпечних пристроїв або речовин на його борту не виявили.

Сам же винуватець інциденту згодом зізнався, що був нетверезим і повідомлення про бомбу зробив жартома. 

Проте Солом’янський районний суд, оцінивши докази у кримінальній справі, визнав повністю доведеною провину чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 259 КК України ("Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян") та засудив його до 2 років в’язниці.

Окрім того, суд частково задовольнив позовні вимоги авіакомпанії та аеропорту "Київ" та зобов’язав порушника відшкодувати завдані ним збитки на загальну суму понад 70 тисяч гривень. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ