Кияни сидять без гарячої води по півтора-два місяці



Фото park.in.ua

У Києві тривають планові відключення гарячої води.

При цьому багато жителів столиці скаржаться, що гідравлічні випробування тепломереж затягуються - замість двох тижнів людям відключають воду на півтора-два місяці.

Як розповіли "Українській правді. Київ" мешканці вулиці Межигірської на Подолі, у них води немає з 13 червня.

"Через два тижні після планового відключення вода з'явилася рівно на два дні. І те, вона була не гаряча, а ледь тепла. Через два дні вона стала зовсім холодною і досі так нічого і не змінилося. Ми дзвонили в ЖЕК, там нам сказали, що проблема - в поламці нашої бойлерної. Коли полагодять - невідомо", - каже місцева мешканка Олена.

У тому ж Подільському районі жителі будинків по вулиці Терьохіна також сидять без гарячої води вже другий місяць.

Як розповіла місцева мешканка Ганна, її будинок відключили від гарячої води 13 червня, але досі її так і не дали.

"Коли гарячу воду мали вже включити, раптово зникла і холодна. Її не було добу. У ЖЕКу нам пояснили, що сталася аварія на теплотрасі. Ми дзвонили кілька разів, але нам кажуть лише, що аварія досі не ліквідована, тому гарячої води все ще немає. Обіцяли дати 18-го липня", - розповіла вона.

Схожі проблеми і в жителів Оболонського району.

"Ми повернулися з відпустки і виявили, що гаряча вода вже другий місяць, як відключена. У сусідів висить оголошення, що відключена "на невизначений термін". Така ситуація в Подільському, Оболонському районах. Друзі з Дарниці говорили, що гаряча вода періодично то з'являється, то зникає. Я такого ще не пам'ятаю. Раніше відключали максимум на три тижні", - розповідає киянка Ольга.

У свою чергу мешканка 1 мікрорайону Оболоні Ольга каже, що їм воду обіцяють дати лише восени.

"У нас гарячу воду завжди вимикають у різний час - то в травні, то в серпні. Цього року на двері під'їзду повісили оголошення, що води не буде з 8 липня по... 15 вересня (це два з половиною місяці)! Сподіваюся, це помилка", - розповіла жінка газеті Сегодня.

За її словами, хоча гарячу воду повинні були відключити 8 липня, її не стало тільки вдень 9-го. А кілька днів тому мешканцям одного з будинків на Приозерній повністю перекрили воду, в тому числі і холодну, без попередження.

Киянин Олексій, який живе у Солом'янському районі, у свою чергу, розповів, що у нього не було гарячої води півтора місяці.

"Під час відключення гріли воду у великій ще радянській каструлі, в таких раніше одяг виварювали. В якості черпачка використовували невелику каструльку, теж радянську. Загалом, півтора місяці було таке відчуття, що живемо в комуналці", - говорить він.

Однак додає, що йому пощастило - гарячу воду дали пару днів тому, як і обіцяли.

Водночас у "Київенерго" зазначають, що заздалегідь передбачити точну дату відновлення подачі гарячої води неможливо - виявлені пошкодження можуть виявитися більш масштабними, ніж очікувалося, і вони будуть вимагати більше часу для ремонту.

"Заздалегідь передбачити кількість пошкоджень та обсяги ремонтних робіт неможливо. Терміни ліквідації пошкоджень залежать від складності виявлених пошкоджень і технологічних особливостей виконання робіт", - сказали в "Київенерго".

У "Київенерго" також зазначили, що під час планових відключень гарячої води кияни не платять за неї.

"На час проведення випробувань Київенерго не нараховує житлово-експлуатаційним організаціям обсяги споживання теплової енергії, а ЖЕО коригують розрахунки з мешканцями та не нараховують плату за гаряче водопостачання. Йдеться про ненарахування плати за гаряче водопостачання на той час, коли гаряча вода відсутня", - підкреслили в "Київенерго".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ