Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/51e52f4b0e053/
Українська правда
Київ

Заступник Попова скаржиться, що нічого вже продати

16.07.2013  14:32


Фото з ncy.org.ua

Київ за пiдсумками перевиконає плановi показники iз надходжень до бюджету вiд оренди комунального майна за рахунок великої претензiйно-позовної роботи.

Про це заявив заступник голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї (КМДА) Олександр Пузанов.

"Щодо оренди показники дуже хорошi: майже 190 млн грн. За перше пiврiччя, а за той самий перiод 2012 року - 41,397 млн грн. Зростання - 457%. Загалом рiчний план становить 321,9 млн грн. Думаю, ми його перевиконаємо", - повiдомив Пузанов в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

За його словами, у попереднi роки "була проблема поганої платiжної дисциплiни орендарiв".

"Цю проблему вдалося вирiшити. Було виконано величезну претензiйно-позовну роботу. Багато судилися, отримали хороший результат. Зростання, зокрема, пов'язане i з погашенням боргiв минулих рокiв. Плюс збiльшилася збируванiсть поточних заборгованостей. Ми попередили боржникiв, що їх буде вiдключено вiд джерел енергоспоживання, газу тощо. Це стимулювало наших недобросовiсних платникiв до бiльш цивiлiзованої роботи", - пояснив заступник голови КМДА.

Водночас Пузанов поскаржився на те, що дуже велику кiлькiсть об'єктiв звiльнено вiд сплати орендної плати за рiшенням Київради, i перелiк цих пiльговикiв постiйно збiльшується.

Натомiсть плановi показники iз приватизацiї комунального майна наразi не виконуються, констатував вiн.

Так, з початку року до бюджету вiд продажу комунального майна надiйшло понад 51,7 млн грн, тодi як рiчний план становить 300 млн грн. КМДА планувало виконати план за рахунок продажу пакета акцiй Борщагiвського хiмiко-фармацевтичного заводу, однак, вiн двiчi виставлявся на аукцiон i не був проданий.

Загалом, згiдно з Програмою приватизацiї, Київ може продати акцiї 12 пiдприємств, зазначив Пузанов.

"Але це або дрiбнi компанiї, або дуже маленькi пакети, або i те, i те одразу. Вони навряд чи цiкавi великiй кiлькостi учасникiв. У мiста немає серйозних активiв, якi можна було б запропонувати", - констатував вiн.

Так, у комунальнiй власностi територiальної громади столицi як i ранiше перебувають 80% акцiй ХК "Київмiськбуд", близько 91% акцiй "Київводоканалу", зокрема опосередковано через "Київенергохолдинг", також акцiї "Київгазу", "Київспецтрансу".

"Ось, напевно, i всi цiкавi активи. У програмi приватизацiї є 25% пакет акцiй "Київспецтрансу", але навряд чи зараз на нього буде великий попит. Не готовий сказати, у скiльки оцiнюється цей пакет. Ми не проводили оцiнку саме в силу того, що знаємо ринкову ситуацiю", - зазначив заступник голови КМДА.

Вiн також повiдомив, що питання про приватизацiю комунальних ринкiв не розглядається.

"Ринки прибутковi, питання про їх приватизацiю не розглядається. Якщо така iнiцiатива i буде вiд когось надходити, то виключно вiд нашого Департаменту промисловостi та пiдприємництва, до складу якого входить Управлiння торгiвлi. Поки що таких iнiцiатив не було. Ми, вiдповiдно, це питання також не порушуємо", - сказав вiн.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.