На березі Русанівського каналу побудують автосалон?


Суд залишив земельну ділянку вартістю 5,46 мільйонів гривень, що розташована по вул. Серафимовича у Дніпровському районі Києва, у користуванні ТОВ "Компанія Сенс".

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 3 липня, пишуть "Наші гроші".

Розірвати договір оренди і повернути ділянку Київраді вимагала столична прокуратура. Свій позов прокуратура мотивувала відсутністю обов’язкового рішення Київради про згоду на передачу ділянки в оренду "Компанії Сенс", а також скасуванням рішенням госпсуду Києва 2008 року, на основі якого ділянка була передана в оренду.

Як свідчать матеріали справи, на виконання рішення госпсуду у 2008 році Київрада із ТОВ "Мега-Луол" уклала договір оренди ділянки площею 0,69 га по вул. Серафимовича.

Цільове призначення – для будівництва і обслуговування автосалону зі станцією технічного обслуговування та торгово-виставковим павільйоном.

У 2009 році Київрада надала згоду на зміну орендаря, і у 2010-му було укладено договір, за яким "Компанія Сенс" змінила фірму "Мега-Луол".

Разом з тим у 2009 році ВГСУ скасував рішення госпсуду 2008 року, за яким було укладено договір оренди між Київрадою і фірмою "Мега-Луол". А у 2011 році Київрада, виконуючи припис прокуратури про скасування реєстрації договору оренди від 2008 року, скасувала своє рішення 2009 року про зміну орендодавця.

Відмовляючи у задоволенні позову, суди вказали, що, по-перше, відповідно до чинного законодавства, Київрада не мала права скасовувати своє рішення, яке вже було виконане – договір укладено, ділянка передана в оренду.

Відтак, це рішення Київради "не може вважатись належним та допустимим доказом при вирішенні даного спору".

І, по-друге, договір оренди, укладений із "Компанією Сенс", є окремим правочином, який виконується без порушень. Відтак, скасування договору оренди від 2008 року не може бути підставою для скасування договору, укладеного із "Компанією Сенс".

Власниками "Компанії Сенс" є Володимир Беккер і ТОВ "Еліт Авто Центр", кінцевим власником якого через низку фірм (ТОВ "Актив-Транс Авто", ТОВ "Актив-Інвест Плюс") є кіпрська компанія "Мервеза Бізнес Девелопмент ЛТД".

Раніше до складу засновників входив донеччанин Сергій Велигоша, якого пов’язують із земельними махінаціями у Харкові.

Власниками фірми "Мега-Луол" є депутат Харківської міськради від Партії регіонів Ігор Аріх, депутат Закарпатської облради від ПР Василь Ігнатко і той же "Актив-Інвест Плюс", яким володіє "Мервеза Бізнес Девелопмент ЛТД".

Раніше фірма "Авеста-Буд", яка належить Ігнатку та "Актив-Транс Схід", відсудила у Київради ділянку у розмірі 2,65 га під забудову в урочищі "Бичок".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ