Землю біля Софії забрали у забудовника


Землю біля Софії Київської вартістю 17,5 мільйонів гривень повернуто киянам.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби київської прокуратури.

Так, господарський суд задовольнив позовні вимоги столичної прокуратури та зобов’язав комерційну структуру повернути київській громаді земельну ділянку вартістю 17,5 млн грн, яка знаходиться у буферній зоні Національного заповідника "Софія Київська".

У прес-службі нагадали, що земельну ділянку площею 0, 23 га на перетині вул. Стрілецька та пров. Георгіївський у 2007 році на підставі рішення суду передано ТОВ "Докас" в п’ятирічну оренду для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями та підземним паркінгом.

Однак, як з’ясувалося, по закінченню строку оренди підприємство продовжувало утримувати землю.

Відтак, прокуратура звернулася до суду з вимогою повернути столичній громаді земельну ділянку, яка до того ж знаходиться у буферній зоні Нацзаповідника "Софія Київська", де будівництво заборонено.

Як відомо, у лютому Вищий господарський суд зобов’язав Київраду укласти з ТОВ "Докас" договір оренди ділянки поблизу Софії Київської для будівництва висотки.

Це ділянка площею 0,23 га на перетині вул. Стрілецької та пров. Георгіївського, 9/11. Її цільове призначення – для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями та підземним паркінгом.

Українська правда 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ