На Березняках активісти зламали ворота будівництва на місці скверу


Близько 500 жителів київського масиву Березняки та громадські активісти почали трощити будівельний паркан і ламати ворота на знак протесту проти забудови скверу.

Як повідомляє Сегодня.ua, в суботу в ході акції на місці, де планують звести новий ТРЦ, люди спробували пройти на територію скверу, який огороджений залізобетонним парканом, проте їх не пустили. Люди почали ламати ворота. Пізніше їх зовсім демонтували.

Крім того, обурені мешканці перекрили рух по вулиці Серафимовича. Водії, що проїжджали повз, підтримали учасників мітингів тривалими сигналами.

Основні вимоги протестувальників не змінилися. Жителі як і раніше вимагають зупинити знищення скверу, не допустити будівництва супермаркету і повернути сквер київській громадськості.

Люди не розходяться з місця подій навіть вночі. У сквері планують організувати постійне чергування і блокування воріт, щоб туди не проїхала важка техніка.

Представник компанії-замовника будівництва на Березняках Віталій Мацелюх каже, що для будівництва є всі необхідні документи.

"Всі документи у нас є. Зробимо алею, пересадимо невеликі дерева у двори. Ми навіть згодні зробити ремонти в запущених під'їздах", - сказав виданню Мацелюх.

Заступник голови КМДА Михайло Кучук зазначив: "Землевідведення було у 2002 році, земля в оренді на 25 років. Ми вже намагалися його скасувати, але депутати Київради не проголосували".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ