Активісти у п'ятницю пікетуватимуть міліцію через Десятинний провулок


У п’ятницю, о 11-30, група мешканців провулку Десятинний та небайдужих киян будуть пікетувати Шевченківське РУВС, з вимогою до міліції виконувати свої обов’язки.

За даними місцевих жителів, з минулого тижня за адресою Десятинний провулок, 5, тривають незаконні будівельні роботи, в тому числі в неробочий час удень і навіть уночі. В той же час діє судова заборона щодо проведення таких робіт на даній території. Міліція ігнорує вимоги мешканців припинити незаконні будівельні роботи, написала у Facebook Марія Лебедєва.

Нагадаємо, на Десятинному провулку будівельна компанія депутата-регіонала Володимира Зубика споруджує ряд будівель господарчого призначення.

Це будівництво є незаконним, оскільки, по-перше, землевідвід було здійснено Київрадою з порушенням українського законодавства (наприклад, не було отримано обов’язковий у таких випадках дозвіл Верховної ради, оскільки це особливо цінні землі) та міжнародних зобов’язань України (з ЮНЕСКО не було погоджено проект будівництва – оскільки це територія буферної зони памʼятки всесвітнього значення під охороною ЮНЕСКО), нагадує Лебедєва.

Крім того, договір на користування землею не передбачав будівництво нових споруд, а лише реконструкцію існуючих.

На даній території знаходяться видатні археологічні пам’ятки, зокрема, фундамент палацу князя Володимира.

На сьогодні Київрада, котра з 3 червня цього року втратила легітимність, тим не менш продовжує всіляко допомагати у суді забудовнику, виступаючи на його боці, зазначає активістка.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ