Столичні студенти придумали спосіб боротьби з каштановою міллю


Київські студенти придумали спосіб боротьби з каштановою міллю, який  коштує в 20 разів дешевше, аніж пересаджувати саджанці.

Про це під час нагородження переможців конкурсу повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, пише УНІАН.

"Реалізація цього проекту коштує в 20 разів дешевше, аніж пересаджувати саджанці. На одне дерево потрібно витратити близько 60 гривень", – зазначив Крамаренко.

За його словами, проект боротьби з каштановою міллю полягає в тому, що на деревах розташовуватимуть паперові стаканчики, в яких помістять комах, що харчуються міллю.

"Є підтвердження інституту біології щодо безпечності цього проекту та його екологічності, а також є економічні розрахунки, що це набагато дешевше, ніж обробляти дерева хімією чи робити уколи", – зазначив Крамаренко.

Заступник голови КМДА наголосив, що Київська держадміністрація вже знайшла спонсора для того, щоб профінансувати цю ініціативу. При цьому Крамаренко не уточнив вартість спонсорського пакету для її реалізації.

Він зазначив, що проект буде реалізовуватись до періоду міграції каштанової молі.

Як відомо, у квітні на Хрещатику висадили саджанці м'ясочервоних каштанів "Бріоті", привезені з Північної Італії. Висадкою особисто займалися голова КМДА Олександр Попов і секретар Київради Галина Герега.

Зеленбудівці запевяли, що молоді дерева – представники найвитривалішого сорту каштанів у світі. Вони не бояться молі та стійкі до захворювань.

Після перевірки пізніше  виявилося, що висаджені дерева є простими кінськими каштанами - з 289 дерев вимогам КМДА відповідають тільки 2. Разом  з тим прокуратура Києва встановила факт розтрати 1 мільйона гривень при закупівлі каштанів, висаджених на центральній вулиці Києва.

Для з'ясування ситуації з підміною саджанців каштанів, висаджених цієї весни на Хрещатику в Києві, до Італії вирушили представники столичної влади - заступник голови Шевченківської РДА та садівник фірми, яка є переможцем тендера з постачання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ