Столична міліція закликає не гратися із водою: потонули вже 46 людей



Міліція Києва стурбована випадками трагедій на водоймах і просить відпочиваючих на воді дотримуватися елементарних правил безпеки.

Про це розповіли у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"З початку 2013 року на водоймах Києва потонуло 46 осіб, з них 42 - з початку купального сезону - з 1 травня", - уточнили у відомстві.

У міліції розповіли, що минулого року за весь купальний сезон потонуло близько 60 осіб, а в нинішньому році вже за травень і неповний перший місяць літа кількість загиблих на воді перевищує чотири десятки.

Найбільше смертельних випадків на воді сталося в Дніпровському, Дарницькому, Оболонському районах.

"Трагедії відбуваються з причини того, що люди купаються або в нетверезому стані, або демонструють геройство, стрибаючи у воду в незнайомих місцях, не знаючи дна. Ми просимо дотримуватися елементарних правил безпеки: навіть якщо ви купаєтеся в невстановленому місці, то не слід перевіряти незнайоме дно, стрибати з висоти у воду", - зазначили в міліції Києва.

У відділі зв'язків з громадськістю підкреслили, що багато людей гине на воді саме через травми, отримані при купанні. Також главк просить батьків школярів серйозніше поставитися до контролю відпочинку своїх дітей.

"Слава Богу, загиблих у цьому році серед дітей немає, але є травмовані", - зазначили в міліції.

У главку звернули увагу на те, що з початку пляжного сезону в місцях, дозволених до купання, рятувальники врятували 9 життів.

"Навіть якщо щось відбувається, то на водоймах, де купання дозволено, завжди є рятувальники", - додали в міліції.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ