Дефіцит бюджету Києва буде 2 мільярди


Дефіцит міськбюджету Києва на 2013 рік становить близько 2 мільярдів гривень.

Про це сказав глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов на прес-конференції, передають "Українські новини".

"Дефіцит бюджету не змінився. На кінець року, враховуючи те, що ми підкоригували в 1 кварталі свої можливості, він становить близько 2 мільярди гривень. Ми працюємо над тим, щоб звести його до нуля", - зазначив він.

"Ми залучаємо разом з урядом додаткові можливості, які дають впевненість у тому, що ми забезпечимо життєдіяльність міста, але питання є актуальним, і ми продовжуємо його обговорювати з Міністерством фінансів", - сказав Попов.

Також він зазначив, що за підсумками 1 півріччя Київ практично на 100% виконує видаткову частину бюджету.

Попов нагадав, що бюджетом ситуація, що склалася, - це результат того, що при ухваленні державного бюджету на 2013 рік не були проведені консультації з органами місцевого самоврядування, в тому числі і з Києвом.

При цьому він зазначив, що дефіцит може бути покритий завдяки джерелам, які фінансують ті чи інші програми.

"Це і бюджет, і партнери-донори, це і кредитні кошти, це програма соціально-економічного розвитку, яка затверджена урядом і куди ми подали і свої пропозиції. Це може покрити дефіцит, про який ми говоримо", - повідомив Попов.

Він зазначив, що розраховує, що держбюджет за підсумками 1 півріччя буде скоректований і будуть внесені зміни, в тому числі і на користь столичного бюджету.

Як відомо, Київська міськрада на сесії 8 лютого прийняла міський бюджет на 2013 рік з дохідною частиною 18,541 мільярда гривень і видатковою частиною 18,243 мільярда гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ