Попов хоче референдум, оскільки це "нормальний елемент життя"



Глава Київської міськдержадміністрації Олександр Попов виступає за проведення референдуму в Києві.

Про це він сказав в ході прес-конференції, передають "Українські новини".

"Мені дуже шкода, що не відбувся референдум, який ініціювали кияни. Там питання і надбавок, та генплану, і питання муніципальної міліції. Але в той час, коли були підготовлені пропозиції, зібрані підписи, змінилося законодавство, і на сьогодні референдум провести неможливо, оскільки у нас немає такого права", - зазначив він.

"Я думаю, що Верховна Рада виправить помилку, і ми до цього питання зможемо повернутися. Оскільки я вважаю, що це нормальний елемент повсякденного життя: є проблема - її потрібно обговорити, прийняти рішення всім разом і визначитися, як і що потрібно робити далі" , - вважає Попов.

Відповідаючи на запитання, чи підтримує він проведені біля стін КМДА мітинги, Попов сказав, що, на його думку, мітинги та громадські акції - це нормальний процес для демократичної країни.

Крім того, він зазначив, що були випадки, коли такі акції приводили до позитивного вирішення певних питань і проблем, що турбують киян.

"У нас були випадки, коли такі акції приводили до прийняття дуже важливих позитивних рішень. Я вважаю, що це елемент демократії, без якого не може розвиватися країна. Я підтримую ці процеси і пропоную не тільки критикувати, але й робити", - сказав Попов.

Він зазначив, що міська влада буде реагувати на критику.

Як відомо, наприкінці листопада 2012 року президент Віктор Янукович схвалив врегулювання процедури проведення всеукраїнських референдумів, підписавши закон №5475-VI "Про всеукраїнський референдум".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ