Обнулення списку "Батьківщини" в Київраді нічого не дасть


Комітет виборців України констатує відсутність юридичних підстав для обнуління партійного списку депутатів від фракції "Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина".

Про це під час круглого столу сказав голова правління КВУ Олександр Черненко, повідомляють Українські новини.

"Механізму юридичного, будемо відверті, сьогодні немає", - сказав він, коментуючи рішення БЮТБ обнулити список.

Водночас він зазначив, що такий крок не призведе до зміни ситуації в Київраді, тому що депутати від опозиції складають меншість від складу Київської міської ради й вона зможе й далі працювати.

На його думку, таке рішення є піар-акцією, що покликана засвідчити принципову позицію опозиції в частині нелегітимності роботи Київради у зв'язку із закінченням конституційного строку його повноважень.

Як повідомляло агентство, фракція БЮТБ у Київраді звернулася в міську виборчу комісію із проханням обнулити партійний список.

Конституційний Суд визначив датою проведення всіх чергових виборів депутатів і глав місцевих рад, у тому числі Київської міської ради й мера Києва, останню неділю жовтня 2015 року.

2 квітня Верховна Рада відмовилася призначити чергові вибори мера Києва й депутатів Київрада на 2 червня, після чого опозиція заблокувала роботу парламенту.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ