Історичний будинок на Круглоуніверситетській "загарбала" родина глави ДУСі



Структури, до яких причетне оточення керівника Державного управління справами Андрій Кравець, стали власниками будинку на Круглоуніверситетській, 10.

Про це у п’ятницю пише "Свідомо".

За новою адресою, згідно з документами, зареєстрована фірма "Хенсфорд-Україна". Раніше із 1995 року тут орендувало офіс Представництво Євросоюзу в Україні.

Будинок на Круглоуніверситетській, 10

У березні за підписом глави Київської міськдержадміністрації Олександра Попова їй було передано частину Поштової площі, розв’язку на котрій зараз реконструюють. Для будівництва торгівельного центру в історичній точці міста. 

 

22 травня секретар Київради Галина Герега поставила підпис під черговим рішенням. За ним перелік об’єктів, що перебувають у комунальній власності і підлягають приватизації шляхом викупу, доповнився новою адресою - Круглоуніверситетська, 10.

Будинок віддали фірмі-засновниці ТОВ "Хенсфорд Україна" – "Хенсфорд Імпекс ЛЛП". Їм дісталося одразу більше 1 000 елітних квадратних метрів.

 

"Хенсфорд Україна" є також засновницею ТОВ "Віас Груп", яка розміщена в Броварах – на Кірова, 90, офіс 16. За цим ТОВ зареєстровані ще три компанії: ТОВ "СПС-Груп", ТОВ "Дом Лесника" і ТОВ "Енерго Сім".

 

 

Перша, за даними журналістів "Української правди", постачала двері з ливанського кедру за 64 тисячі доларів для резиденції президента в Межигір’ї.

Також компанія раніше володіла 20% статутного капіталу фірми "Лемтранс", котра з жовтня 2012-го перейшла під керівництво "СКМ" Ріната Ахметова. 

Друга компанія, за даними "Української правди", володіє мисливською резиденцією президента в Сухолуччі.

Третя фірма цікава не родом заняття, а власником. За даними Інформаційно-ресурсного центру, де містяться дані про всіх підприємців країни, керівником ТОВ "Енерго Сім" є Марина Пелих – дружина керівника Державного управління справами Андрія Кравця.

Торгівельний центр і будівля на Круглоуніверситетській - не єдині об'єкти, що привели журналістів до Кравця і його дружини Пелих.

В цей список увійшов і басейн "Водник" на Подолі, де зараз зводять "Спорт-Лайф", і частина Будинку вчителя, і скандальний Гостиний двір.

Будинок на Круглоуніверситетській, 10 – пам’ятка архітектури в найкозирнішій частині міста – кілька кроків до Хрещатика, Липок і Адміністрації Президента. Його звів архітектор Краус в 1892-му. Стиль будівлі – неокласицизм.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ