Рятувальники зажадали від Попова привести в порядок "евакуацію з метро"


Держслужба з надзвичайних ситуацій просить Київську міськдержадміністрацію забезпечити метрополітен всім необхідним для евакуації пасажирів.

Про це сказав начальник Головного управління ГосЧС у Києві Андрій Куценко в ході засідання, передають "Українські новини".

"Я хочу відзначити специфіку Київського метрополітену. У нас 22 станції глибокого залягання, де дуже велика відстань від нульової позначки до шляхів, до платформ. Питання щодо захисних кисневих протигазів ще до цих пір не вирішено, у яких термін дії до 3 годин", - зазначив він.

"Це у випадку виникнення НС на платформі станції глибокого залягання практично виключає евакуацію нашими співробітниками тих людей, які на ній знаходяться. Ще раз хотів би звернутися до вас, Олександр Павлович (Попов), щоб це питання було вирішено", - сказав Куценко.

Він нагадав, що в Московському метрополітені нещодавно сталася надзвичайна пригода, коли в перегоні тунелю загорівся кабель та потяги зупинили рух у годину пік.

Тоді з 2-х станцій були евакуйовані близько 5 тисяч пасажирів.

Також він наполіг на необхідності проведення в метро перевірки всіх мереж, що знаходяться на території підприємства, щоб уникнути аналогічних випадків у київській підземці.

Глава Київміськадміністрації Попов у свою чергу доручив начальнику КП "Київський метрополітен" Володимиру Федоренко протягом тижня підготувати варіанти вирішення озвученої Куценко проблеми.

Як відомо, Київський метрополітен був відкритий в 1960 році, складається з 3 ліній, на яких розташована 51 станція.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ