Попов каже, що підготувався до злив



Київська міська державна адміністрація заявляє про готовність усіх комунальних служб до можливих наслідків прогнозованих Українським гідрометеорологічним центром злив.

Про це в ході наради в Київміськадміністрації сказав її голова Олександр Попов, повідомляють Українські новини.

"У нас зараз підвищений рівень води в Дніпрі. Але найближчим часом ми отримаємо зниження рівня води на 30 см. Це дає перспективу стверджувати, що ця система буде спрацьовувати більш ефективно" ,- заявив глава КМДА.

"Але у випадку, якщо з якихось причин це не трапиться, в Києві відпрацьована система реагування, яка дозволяє при використанні насосної техніки швидко реагувати, відкачувати воду і звільняти проїжджу частину, житлові мікрорайони. Системи швидкого реагування на надзвичайні ситуації в місті відпрацьована", - сказав він.

Крім того, як повідомив головний інженер ПАТ "Укргідроенерго" Вадим Рассовський, на даний момент паводок у столиці йде на спад, навіть з урахуванням тих опадів, які прогнозуються і є на території України, а також не території сусідніх держав.

"І Укргідрометцентр підтвердив, що навіть у тому випадку, якщо будуть якісь інтенсивні опади, ми з цим впораємося і істотного впливу не буде", - сказав Рассовський.

Він зазначив, що ситуація з паводком буде тільки поліпшуватися.

Як повідомив в ході наради представник Гідрометцентру, найбільш інтенсивні опади очікуються 11-12 червня.

Як повідомляло агентство, Укргідрометцентр прогнозує короткочасні грозові дощі по всій території України до 10 червня.

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських прогнозує відсутність значного паводку в Україні через сильні дощі в сусідніх європейських країнах.

Попов наголошує на необхідності зміцнення схилів на Парковій алеї в Києві.

Як відомо, під час останньої зливи в понеділок вода біля метро Лівобережна сягала до півметра.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ