Для киян запустили сайт, де можна поскаржитися на проблеми міста


Для мешканців столиці запустили сайт "Карта проблем Києва", на якому вони зможуть розповідати про міські негаразди й відправляти офіційні запити владі.

Цей сайт придумав айтишник Павло Бєлоусов, який торік створив сервіс "УкрЯма", на якому водії ділилися інформацією про стан доріг, пишуть "Вести".

"Але якщо "УкрЯма" уміє лише автоматично створювати скарги на ями й відправляти їх у ДАІ, то новий портал Карта проблем набагато масштабніший", - зазначив він.

"Тут можна поскаржитися на будь-яку проблему: від перегорілих ліхтарів у дворі чи невивезеного сміття до стихійної торгівлі, покинутого автомобіля, казино чи кіоску з наркотиками, які ви випадково помітили біля свого дому", - розповів автор проекту.

Щоб скласти скаргу, потрібно зробити фото й помістити його на сайт.

"За тиждень роботи сайту в нас уже більше 20 скарг. Ось, приміром, жителі вулиці Алма-Атинської написали, що в їхньому домі вже тривалий час немає гарячої води, кияни з вулиці Межигірської поскаржилися на перегорілі вже кілька місяців назад ліхтарі у дворах, а мешканці вулиці Борщагівської – на стихійну торгівлю й незаконні кіоски", - сказав Бєлоусов.

"Усі листи вже відправлені в КМДА", - наголосив він.

Суть порталу у тому, щоб відправляти скарги за простішою процедурою, а також створювати колективні петиції – портал дозволяє зібрати підписи інших людей на підтримку.

"За законом, чиновники не зобов'язані краще реагувати на колективне звернення, просто, як показує практика, деякі з них швидше вирішують проблему, коли бачать, що підписів багато", - каже Бєлоусов.

Скоро запустять і додаток для смартфонів "Карта проблем", щоб кияни могли знімати на телефон порушення й, не сходячи з місця, складати скаргу, збирати підписи під нею й відправляти листи у КМДА.

У КМДА не помітили зростання числа скарг, за винятком періоду сильних снігопадів.

Однак член комісії із ЖКГ міськадміністрації Олександр Клюс сказав: "Нехай люди скаржаться всіма доступними способами: через мережу, оголошення, кол-центри. Це лише поліпшить роботу комунальних служб. Адже, зрештою, городяни краще за всіх знають, що не так у їхньому будинку, дворі".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ