На Трухановому острові буде "Rock’n Sich": гурти, лицарі і байк-парад


8 та 9 червня на Трухановому острові відбудеться міжнародний фестиваль "Rock’n Sich"

Зараз на Трухановому острові триває активна підготовка до небувалого дійства, повідомляє Київська міська держадміністрація.

У КМДА зауважують, що "цьогорічний фестиваль "Rock’n Sich" відбуватиметься за новою концепцією, а саме як українсько-шведський рок- та екстрим-фестиваль".

У концертній програмі дводенного рок-марафону організатори підготували чимало сюрпризів та виступів популярних гуртів – таких як: Pain, VопліVідоплясова, Clawfinger, Бумбокс, Тартак, Helltrain, ТНМК, Скай, Крихітка, Кому вниз, Mathias Lodmalm of Cementary та багато інших музичних команд та DJ-сетів.

Окрім виступів відомих українських та шведських рок-команд, у рамках фестивалю відбудеться міжнародний лицарський турнір, байк-парад та змагання з авто-тюнінгу.

Відвідати захід можна абсолютно безкоштовно.

Для проведення фестивалю на належному рівні міська влада обіцяє забезпечувати охорону громадського порядку та здійснювати медичний супровід.

"Фестиваль відбуватиметься під особистим патронатом голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова", - наголошує КМДА.

Проект було презентовано в рамках двостороннього форуму Києва та Стокгольма у 2012 році. Ідею підтримали шведські тур-оператори та асоціація футбольних уболівальників Швеції.

"Позитивна шведська навала торік настільки вразила всіх, що надихнула місцеву владу зробити щось, щоб прикликати їх знову, і знову повторити свято", - розповідав організатор Рок-н-Січ Олег Скрипка, пише "Сегодня". 

До свята на острові з'явиться кілька нових пам'ятників. Скульптори вже встановили два з трьох обіцяних об'єктів – пам'ятник шведським уболівальникам і ворота-гамак. Місце для бутс Шевченка й Ібрагімовича ще вибирається.

Міжнародна програма фестивалю буде проходити два дні на чотирьох сценах (рок, важкий метал, танцювальна й діджейська музика). 

У п’ятницю, 7 червня, на острові з’явиться кемпінг зі шведами.

"Нашими й шведами заброньовано 130 наметів, можемо розмістити гостей в 300. Розраховуємо, що багато українців захочуть після концерту переночувати в наметах. Видавати їх будемо до першої ночі. Додатково обладнаємо кемпінг душовими кабінами й біотуалетами", - сказав член оргкомітету Павло Скорняков.

Зона "їжі" буде огороджена й теж обладнана біотуалетами.

"Раціон поки обговорюється, але набори (гарнір і ковбаски) буде коштувати до 40 гривень. Напої будуть продаватися окремо – сік, вода, пиво. Більш міцний алкоголь заборонений", - розповів Скорняков.

За його словами, крім міліції територію охоронятиме приватна фірма.

Місце в кемпінгу для свого намету коштує 100 гривень. Орендувати можна лише двомісний намет, по 50 грн із людини. Передбачене охоронюване паркування (біля Московського мосту) за 20 грн на добу.

Від Московського мосту до місць виступів музикантів будуть курсувати три автобуси з 10 ранку до 3 ночі з інтервалом у 15 хвилин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ