Італійці приїдуть до Києва розбиратися з каштанами


Представники компанії Vivai Sandro Bruschi (Італія) до 10 червня відвідають Київ для вивчення ситуації з висадженими на Хрещатику кінськими каштанами замість м’ясочервоних "Бріоті".

Про це було сказано на засіданні тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадження на Хрещатику каштанів кінських звичайних замість м’ясочервоних "Бріоті", повідомляють "Українські новини".

Також у комісії повідомили, що італійська компанія планує провести прес-конференцію на цю тему.

Зокрема, Vivai Sandro Bruschi вирішила дати прес-конференцію через те, що, за словами доповідача, низка ЗМІ некоректно подали інформацію про радника гендиректора комунальної корпорації "Київзеленбуд" Максима Пєтухова.

Так, ЗМІ зазначали, що Пєтухов, який представляв "Київзеленбуд" в угоді, нібито особисто просив італійську фірму залишити в паперах назву сорту "Бріоті", знаючи, що придбані каштани були сорту "кінський".

"Планують цього тижня відвідати Київ. Крім того, вони дадуть загальну прес-конференцію по ситуації", - повідомили на комісії.

Крім того, у ході засідання комісії повідомили, що, у випадку провини італійської сторони, та готова здійснити поставку 200 каштанів "Бріоті" за символічною мінімальною ціною 1 євро за саджанець, оскільки законодавство не дозволяє компанії здійснити поставку на безкоштовних засадах.

Раніше італійська сторона письмово повідомила, що розглядає можливість заміни Києву 200 м’ясочервоних каштанів "Бріоті", які були висаджені на Хрещатику. Поставка може бути здійснена, починаючи з осені цього року й до весни 2014 року, а також зі значною знижкою.

Також італійська сторона планувала найближчим часом відправити свого представника до Києва.

24 травня прокуратура Києва почала розслідування за фактом розтрати й привласнення бюджетних коштів комунальним підприємством з утримання зелених насаджень Шевченківського району при закупівлі каштанів, висаджених на вулиці Хрещатик.

Згідно з документами, з 289 саджанців, які планували висадити на Хрещатику, 200 дерев були закуплені за державні кошти на загальну суму майже 1 млн гривень.

Глава КМДА Олександр Попов попросив учених провести експертизу висаджених на Хрещатику каштанів – бо вони цвіли не очікуваним рожевим, а білим цвітом, як цвітуть звичайні каштани. Експерти підтвердили, що каштани не ті, які заявлялися.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ