У Києві хочуть заборонити торгувати їжею і напоями в кіосках


У Київраді мають намір заборонити продавати у кіосках продовольчі товари.

Згідно з новими правилами, торгувати продуктами харчування та напоями в невеликих точках можна буде тільки в певних зонах, пише "Комерсант-Україна".

Згідно з проектом нових правил торгівлі в малих архітектурних формах (МАФ), розробленому в Київській міськдержадміністрації, пропонується дозволити продавати лише сувеніри, канцелярські приналежності, квіти, пресу, лотерейні квитки, марки, книги, батарейки, іграшки та картки поповнення рахунку.

За підрахунками КМДА, після введення нових правил у Києві зникне близько 90% подібних торгових точок (за неофіційними даними, зараз у столиці 20-30 тисяч МАФ, з яких лише 5,7 тисяч працюють легально).

При цьому в проекті зазначено, що продуктами першої необхідності все ж можна буде торгувати в кіосках - але тільки на тих територіях, де не вистачає торговельних площ.

Список таких місць на 1 вересня має підготувати Головне управління з питань торгівлі та побуту КМДА. Ці дані стануть використовуватися для розробки комплексної схеми розміщення МАФ, затвердження якої в черговий раз перенесли на кінець 2013 року.

Глава департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Людмила Денисюк визнає, що введення нових норм може викликати невдоволення: "У нас питання МАФ лобіюється у вищих ешелонах влади, тому потрібно приймати політичне рішення по наведенню порядку в місті".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ