У підміні каштанів для Хрещатика звинувачують італійців



Підміна червоних каштанів сорту Бріоті, призначених для висадки на Хрещатику, сталася в Італії.

Про це він повідомив директор комунального підприємства з утримання зелених насаджень Шевченківського району Києва Олександр Цимбалюк журналістам у Києві, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"І спонсорські саджанці в кількості 115 дерев, і саджанці, придбані за кошти комунальних підприємств, купувалися у одного і того ж розсадника (італійської фірми Viva Sandro Brunchi). Якщо подивитися, то на Хрещатику абсолютно ідентичний посадковий матеріал, і я абсолютно впевнений, що це (підміна) саме звідти", - сказав він.

Цимбалюк додав, що подав заяву про звільнення.

"Я прийняв рішення і вчора подав заяву на ім'я Гереги про своє звільнення. Поки розпоряджень не отримав", - повідомив він.

На питання, чи звільняється він через почуття відповідальності за ситуацію з каштанами, Цимбалюк відповів: "Ні. Це просто моє особисте рішення".

За його словами, комунальне підприємство, яке він очолює, провело тендер на закупівлю і висадку каштанів Бріоті за рішенням КМДА.

У тендері взяли участь чотири компанії, і найвигідніша пропозиція надійшла від ТОВ "Професійний садівник". За договором, КП повинно було оплатити 2,96 мільйонів гривень за закупівлю і висадку саджанців каштанів Бріоті.

"При цьому підприємство сплатило лише аванс, як це і було передбачено в договорі. Сума авансу склала 1,5 мільйона гривень", - повідомив Цимбалюк.

Як відомо, у травні з'ясувалося, що з 285 каштанів, висаджених у квітні на Хрещатику, тільки два дерева є анонсованими червоними каштанами сорту Бріоті - стійкого до молі і несприятливого середовища. Дві третини дерев виявилися звичайними кінськими каштанами.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ