Киянам обіцяють доїзд до Борисполя за півгодини


У червні розпочнеться будівництво "Повітряного експреса" - лінії електрички, яка з'єднає залізничний вокзал і "Бориспіль".

Курирує проект глава Держагентства з інвестицій та нацпроектів Владислав Каськів, повідомляють "Вести".

"І хоча він уже кілька разів "починав" будувати "Експрес".... на цей раз все серйозно - дадуть гроші китайці. Це підтвердили нам і в "Борисполі", і губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк", - пише видання.

Инфографика "Вести"

"Зараз вже готується майданчик, а днів через десять почнеться повномасштабне будівництво. Зараз відкриваються рахунки для перерахування грошей, а китайці вже відкрили свій офіс. Є невелика проблема - на одній ділянці шляху пройдуть в 300 м від газопроводу. Це дуже близько, тому ділянку будуть перепроектувати ", - сказав губернатор.

Сам Каськів заявив, що всі процедури відкриття фінансування проекту Ексімбанком Китаю завершилися, гроші виділять - і "ми почнемо повномасштабне будівництво".

Щоб швидше закінчити проект (на нього відводяться 18 місяців), будувати і проектувати "Повітряний експрес" будуть одночасно: частина спроектують, передадуть на держекспертизу і запустять в роботу, а тим часом будуть проектувати наступну ділянку дороги.

Що стосується поїздів, то зараз вибирають між чотирма варіантами.

"Але остаточне рішення будуть погоджувати із залізницею ... адже обслуговувати і ремонтувати ці поїзди доведеться залізничникам. Також для обслуговування нових поїздів" Експресу "побудують депо", - пише видання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ