Київрада працюватиме до рішення Верховної Ради чи КС - Герега



Київрада буде працювати до рішення Верховної Ради чи до роз'яснення ситуації Конституційним судом, при цьому у відпустку депутати Київради не збираються.

Про це секретар Київради Галина Герега заявила на брифінгу, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Депутати Київради у відпустку не йдуть. Вони налаштовані на роботу", - сказала вона.

"Місто зупинитися в розвитку не може, і всі ми, кияни, прагнемо жити в гарному місті, у європейській столиці. Тому ми працюватимемо і не будемо зупинятися", - запевнила Герега.

Секретар Київради наголосила, що вони будуть працювати в рамках закону.

"Коли буде рішення Верховної Ради, ми будемо його виконувати. Якщо буде роз'яснення Конституційного суду, ми також будемо його виконувати", - сказала вона.

Водночас, Герега зазначила, що не знає, коли відбудеться наступне пленарне засідання Київради.

"Або це буде через два тижні, або через місяць, або через два. Ми обов'язково вас повідомимо про це. Але бажання працювати в нас є", - додала вона.

"Сесію сьогодні я закривати не буду. Якщо вона не закриється, то це не останнє засідання", - заявила Герега перед засіданням Київради, додає "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що депутати Київради працюють у звичайному режимі й продовжують наповнювати порядок денний для наступного пленарного засідання.

Як відомо, 25 травня 2008 року в Києві відбулися позачергові вибори депутатів міськради й міського голови. Згідно з Конституцією, термін повноважень депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів становить 5 років.

Громадськість і опозиція вимагають виборів депутатів Київради.

2 квітня поточного року Верховна Рада не ухвалила постанову про призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня, оскільки його не підтримала фракція Партії регіонів. У ПР стверджують, що до рішення КС із цього приводу розглядати дане питання не варто.

19 березня в КС надійшло подання 48 народних депутатів від провладної більшості про офіційне тлумачення низки положень Конституції й закону про місцеві вибори з приводу виборів у Києві.

КС відкрив провадження заданим поданням 29 березня і приступив до розгляду справи 11 квітня.

22 травня pасідання Київради відкрилося з затримкою майже на півгодини, оскільки в залу засідань прийшли народні депутати від "Свободи" зі своїми помічниками, і охорона не хотіла їх пропускати.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ