Жителі Березняків протестуватимуть проти багаповерхівок біля озера Тельбін


Жителi мiкрорайону Березняки в Києвi мають намiр усiма способами домагатися скасування спорудження трьох 25-поверхових житлових будинкiв на березi озера Тельбiн.

Про це заявила голова ЖБК "Харчовик-2" Лiдiя Кондратенко на прес-конференцiї у вiвторок, пише "Iнтерфакс-Україна".

"Ми зробимо все, але будiвництва там не буде. Хоче влада чергової кровi - вона її отримає!", - сказала вона.

Адвокат Iлля Костiн, який проживає на Березняках, нагадав, що Київська мiська рада в липнi 2003 року передала ТОВ "Аквапарк" в оренду на 25 рокiв 4,8 га землi на вул. Юрiя Шумського в Днiпровському районi для будiвництва житлово-готельного комплексу зi спортивно-розважальним центром.

За його словами, передбачалося, що на мiсцi недобудованого басейну на цiй дiлянцi буде споруджено аквапарк, однак згодом з’ясувалося, що там планується побудувати три 25-поверховi житловi будiвлi.

Жителi Березнякiв зверталися до суду з вимогою скасувати рiшення Київради, але суд вiдмовився розглядати позов у зв'язку iз закiнченням термiну позовної давностi.

Голова органу самоорганiзацiї населення "Комiтет мiкрорайону "Березняки-Тельбiн" Валерiй Гуманюк повiдомив, що жителi Березнякiв тричi проводили громадськi слухання i категорично висловлювалися проти будiвництва цього комплексу, про що є вiдповiднi протоколи в Днiпровськiй райдержадмiнiстрацiї.

Жителi мiкрорайону з 2006 року активно ведуть боротьбу з забудовником, але наприкiнцi грудня 2012 року на дiлянцi розпочалися будiвельнi роботи.

Пiсля масової акцiї мiсцевих жителiв Iнспекцiя державного архiтектурно-будiвельного контролю у Києвi за поданням прокуратури Днiпровського району анулювала дозвiл на це будiвництво.

Також прокуратура Днiпровського району звернулася до Господарського суду Києва з вимогою скасувати рiшення Київради про видiлення цiєї земельної дiлянки ТОВ "Аквапарк". Засiдання суду призначено на 22 травня.

Гуманюк заявив, що жителi Березнякiв уже не сподiваються на Київраду нинiшнього скликання, оскiльки вона сiм разiв розглядала питання про скасування цього землевiдведення, зокрема з iнiцiативи голови Київської мiської держадмiнiстрацiї Олександра Попова, але так i не ухвалила якогось рiшення. Тому жителi сподiваються тiльки на те, що суд прийме справедливе рiшення.

За словами Гуменюка, наразi будiвельнi роботи на дiлянцi не виконуються, але практично на самому березi озера на мiсцi демонтованого басейну утворилося смiттєзвалище.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ