Жителі Березняків обіцяють до крові боротися з висотками на Дніпрі


Мешканці мікрорайону Березняки в Києві мають намір усіма способами домагатися скасування будівництва трьох 25-типоверхових житлових будинки на березі озера Тельбін.

"Ми зробимо все, але будівництва там не буде. Хоче влада чергової крові - вона її отримає!", - заявила голова ЖБК "Харчовик-2" Лідія Кондратенко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Адвокат Ілля Костін, який проживає на Березняках, нагадав, що Київська міська рада в липні 2003 року передала ТОВ "Аквапарк" в оренду на 25 років 4,8 га землі на вул.Юрія Шумського у Дніпровському районі для будівництва житлово-готельного комплексу зі спортивно- розважальним центром.

За його словами, передбачалося, що на місці недобудованого басейну на цій ділянці буде побудований аквапарк, однак, згодом виявилося, що там планується побудувати три 25-типоверхових житлових будівлі.

Жителі Березняків зверталися до суду з вимогою скасувати рішення Київради, але суд відмовився розглядати позов у ​​зв'язку з закінченням строку позовної давності.

Голова органу самоорганізації населення "Комітет мікрорайону" Березняки-Тельбін "Валерій Гуманюк повідомив, що жителі Березняків тричі проводили громадські слухання і категорично висловлювалися проти будівництва даного комплексу, про що є відповідні протоколи в Дніпровській райдержадміністрації.

Мешканці мікрорайону з 2006 року активно ведуть боротьбу з забудовником, але в кінці грудня 2012 року на ділянці були розпочаті будівельні роботи. Після масової акції місцевих жителів Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) в Києві за поданням прокуратури Дніпровського району анулювала дозвіл на дане будівництво.

Також прокуратура Дніпровського району звернулася до Господарського суду Києва з вимогою скасувати рішення Київради про виділення даної земельної ділянки ТОВ "Аквапарк". Засідання суду призначене на 22 травня.

Гуманюк заявив, що жителі Березняків вже на розраховують на Київраду нинішнього скликання, оскільки вона сім разів розглядала питання про скасування даного землевідведення, в тому числі з ініціативи голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова, але так і не ухвалила ніякого рішення. Тому жителі сподіваються тільки на те, що суд винесе справедливе рішення.

За словами Гуменюка, зараз будівельні роботи на ділянці не ведуться, але практично на самому березі озера на місці демонтованого басейну утворилася сміттєзвалище.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ