На київському вокзалі затримали "Бабая"


У п'ятницю на Центральному залізничному вокзалі в Києві було затримано кримінального авторитета.  Юрій Багієв на прізвисько "Бабай".

Про це повідомляє пресс-служба Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС.

За даними міліції на території вокзалу він створив систему кримінальних поборів.

Через своїх помічників авторитет одержував данину з крадіїв, шахраїв, таксистів, маршруточників, підприємців, стихійних продавців і так званих квартирниць. У результаті кожен, хто отримував хоч якийсь прибуток навколо вокзалу, був зобов’язаний віддати частину.

З того часу головний вокзальний вимагач неодноразово притягувався до відповідальності, однак щоразу повертався до свого злочинного промислу.

Вимагач, набувши вже достатньо досвіду, став ще більш акуратним у своїх справах, до того ж залучився підтримкою інших представників злочинного світу.

Тому працівники ГУБОЗ до найменших деталей спланували операцію по документуванню незаконної діяльності та затриманню зловмисників. У результаті ліквідована верхівка злочинного середовища – організатор та його "права рука".

Відносно чоловіків розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 КК (вимагання, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Наразі зловмисники перебувають під вартою та їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

У міліції не назвали ім'я авторитета, однак ЗМІ повідомляють, що його звуть Юрій Багієв на прізвисько "Бабай".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ