У суботу, крім мітингів, у Києві будуть розваги до Дня Європи


У суботу, 18 травня, у столиці відзначатимуть 11-й День Європи.

Офіційна частина розпочнеться о 12:00 на сцені перед будівлею Київської міської державної адміністрації, повідомляє сайт київської влади.

У ній візьмуть участь голова КМДА Олександр Попов, міністр закордонних справ Леонід Кожара, голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, посли держав-членів ЄС та інших поважних гостей.

Об 11:10 на Хрещатику від вулицю Богдана Хмельницького до Прорізної відбудеться флеш-моб – парад барабанщиць Київського Державного будинку художньої та технічної творчості.

Після офіційної церемонії відкриття Дня Європи до уваги мешканців та гостей столиці працюватиме Європейське містечко. Від вулиці Хмельницького до Прорізної на Хрещатику простягнуться павільйони країн Євросоюзу та України, у яких можна буде отримати інформацію про кожну представлену державу.

Туристичні принади Києва допоможе розкрити фотоконкурс та презентація можливостей міста. Крім того, поблизу сцени встановлять туристичний інформаційний стенд та стенд туроператорів столиці, де представлять проекти у рамках співпраці з європейськими країнами.

З 13 години на головній сцені свята відбуватиметься низка цікавих подій.

Зокрема, фінал Міжнародного фестивалю дитячої народної творчості "Єврофест Україна"; Гала-концерт VI Міжнародного фестивалю-конкурсу "Містерія Танцю"; Міжнародний фестиваль мистецтв "24 carats of art", що передбачає виступи на головній сцені відомих зірок, fashion-покази, благодійні аукціони та багато іншого.

Також відбудеться спортивна промоакція Федерації художньої гімнастики до чемпіонату світу в Києві. Перед гостями свята виступлять творчі колективи з художньої гімнастики.

Для дітей поряд із головною сценою на Хрещатику встановлять 2 пісочні установки для розваг.

Крім того, на Хрещатику проведуть Фестиваль морозива, а на Майдані Незалежності – Фестиваль ремісників та народних умільців із проведенням майстер-класів.

Є у програмі святкування Дня Європи і спортивно-розважальні заходи. Зокрема, планується проведення воркауту та заняття з йоги на головній площі міста; "Колеса здоров’я" для велолюбителів (від вулиці Хмельницького до Бессарабської площі). А від Прорізної до Майдану Незалежності відбуватиметься Всеукраїнський чемпіонат з баскетболу 3х3.

Фестиваль футболу "Великий м’яч" відбудеться на Майдані Незалежності і передбачає проведення чемпіонату з футбольного фрістайлу, виступи футбольних субкультур, конкурси, вікторини, майстер-класи, благодійної акції "Футбольний килим миру" тощо.

А поблизу Національної музичної консерваторії з 11 до 14 години проходитиме флеш-моб музичних колективів: хору, оркестру та інших музичних колективів.

Спортивно-розважальне шоу "Автомобільний шлях до Європи" пройде на Хрещатику від вулиці Інститутської до Європейської площі з 10:00 до 21:00. Будуть показові виступи з вело-, мототріалу; стантрайдинг (видовищні трюки на мотоциклах і автомобілях); дрифт (показові виступи спортивних автомобілів); проїзд спортивних автомобілів; показові виступи спортсменів; конкурси та вікторини тощо. З 13 години поблизу Європейської площі проходитиме виставка екомобілей "Чисті легені".

Схема "Європейського містечка" у Києві в День Європи

Як відомо, в той же час у центрі Києва, зокрема на Європейській площі, проходитимуть політичні акції опозиції та владних сил.

Крім того, цієї суботи в Києві пройде День ресторанів, завдяки чому на вулицях можна буде безкоштовно поїсти в аматорських ресторанчиках, пирогових тощо.

А також до Дня музеїв багато експозицій будуть відкриті довше і запропонують відвідувачам цікаве.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ