Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5194c54f9d16a/
Українська правда
Київ

У суботу киян безкоштовно нагодують у ресторанах

16.05.2013  14:38


У суботу, 18 травня, в Києві вперше відбудеться популярний у світі День ресторанів.

Це "свято живота" декілька років поспіль проводиться на всіх континентах, а цього разу в ньому візьмуть участь рекордна кількість міст – 140, зокрема й Київ, пишуть "Вести".

Ідея Дня ресторанів така: кожен охочий, не професійний кухар, рівно на добу може створити у себе в квартирі або у громадському місці свій заклад. При цьому їжу й напої він не має права продавати – тільки брати чайові.

Досвід показує, що саме після Дня ресторанів у містах починається бум на домашні кондитерські, пекарні й сімейні кафе – їх відкривають учасники свята.

Поїсти в "ресторанах" кияни зможуть із 10 годин ранку.

У парку Шевченка подібних закладів відкриють два. Перший – закусочна "Bread & Ed", у якій подаватимуть закуски на основі хліба: сендвічі з грибами, насіння з сиром, французькі багети з яблуками й сиром, грінки з яйцем, лаваші в середземноморському стилі тощо. Другий – міні-ресторан "Le Petit Gateau" з солодким.

"Ми готуємо шоколадні кекси й журавлинні пироги, італійське печиво, яблучний пиріг, два види солодкого хліба на основі полуничного й бананового пюре, а також домашні лимонади. Тож запрошуємо всіх", - запрошує у свій "ресторанчик" киянка Софія Марченко.

Організатори винесуть свої столики й стільчики для гостей.

О 11 годині ранку на Пейзажній алеї запрацюють іще дві "точки".

"Я буду пригощати мафінами: солодкими й солоними з макаронами, базиліком, сиром і навіть рисом", - каже киянка Вероніка.

Другий "ресторан" буде в'єтнамським.

"Я в'єтнамець, але вже 7 років живу в Києві, тому захотів почастувати людей національною в'єтнамською їжею. Мій "ресторан на день" буде називатися "Добрий ранок, В'єтнаме!". Буду готувати бані – це сендвічі на багетах", - розповів учасник Дня ресторанів Адам Ховел.

Покуштувати домашнє морозиво й "бабусині" пироги можна в парку на Володимирській гірці (за Михайлівським собором), а шоколадки – у Михайлівськім провулку, 10/2.

"Ми орендували терасу в одному з кафе й запрошуємо спробувати домашні шоколадні цукерки, шоколадну випічку й десерти. Ми організуємо концерт молодих колективів, яких ніхто ще не знає", - розповіла Юлія Гвоздьова.

Рестораторів на день можна буде знайти й біля станції метро "Олімпійська" (вул. Івана Федорова, Поліцейський садок, на лавці), у Пирогові, на вул. Срібнокільській, на пр. Бажана, 1-М, і на Троєщині – на пр. Маяковського, 3.

"Учасники розраховують їжу приблизно на сто осіб, тому той, хто прийде раніше за всіх, зможе з'їсти більше. Також не забувайте залишати чайові – учасники зможуть хоча б компенсувати свої витрати на інгредієнти", - порадили ресторатори-аматори.

Вулична пирогова "Кому Жити Добре", яка в суботу розташується на лавці у Поліцейському садку, у Facebook запрошує до участі всіх охочих пирогопекарів і пирогоїдів. Збираються пригощати "перехожих, міліціонерів, дівиць і комерсантів". І вітатимуть розваги, як то жива музика, шоу-балет, розмовний клуб.

У фестивалю "День ресторанів" також є сторінка у Facebook.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.