Рекламник КМДА попався на хабарі


Співробітники Головного управління СБУ у Києві та Київській області викрили протиправну діяльність працівника управління з питань реклами Київської міськдержадміністрації.

Як повідомляє прес-сектор ГУ СБУ у Києві та Київській області, посадовець вимагав хабара від керівника одного з ресторанних закладів столиці, зловживаючи службовим становищем.

За невжиття заходів щодо демонтування рекламних вивісок ресторану, які було розміщено без дозволу КМДА, зловмисник, ім’я якого не називають, вимагав 3 тисячі доларів США.

Першу частину хабара у розмірі 900 доларів США посадовець мав отримати через посередника, у ролі якого виступив його знайомий.

Співробітники СБУ затримали обох зловмисників одночасно – посередника під час передачі коштів, а посадовця в його службовому кабінеті в одному зі структурних підрозділів КМДА у Подільському районі столиці.

Слідчі ГУ МВС у Києві за матеріалами ГУ СБУ у Києві та Київській області відкрили стосовно обох зловмисників кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

До зловмисників застосовано запобіжні заходи – підписка про невиїзд для посередника та застава для посадовця.

Слідство триває.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ