Попову подали заявку на проведення гей-параду


Організаційний комітет гей-форуму "Київ-Прайд 2013" подав заявку в Київську міську державну адміністрацію на проведення маршу 25 травня.

Про це "Українським новинам" повідомив Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Там повідомили, що зараз дата й час проведення зазначеної акції не погоджені у зв'язку з великою кількістю запланованих масових акцій у Києві.

Між тим, близько 150 осіб мітингували у вівторок біля Київської міської держадміністрації проти можливого проведення гей-параду 25 травня.

Президент Всеукраїнського союзу громадських організацій "Україна для життя" Марина Кравченко уточнила, що мітингувальники передали лист із підписом 11,4 тис. українців, які вони зібрали за 7 днів, із проханням скасувати проведення гей-параду.

Учасники акції вважають, що гомосексуалізм руйнує моральний фундамент націй і призведе до демографічної катастрофи.

Зі свого боку, організатори "Київ-Прайд 2013" на своєму сайті виклали анкету для охочих узяти участь у "Марші Рівності" 25 травня, а також інструкцію з безпеки для учасників цього маршу, аби він пройшов мирно і без провокацій.

Між тим, Верховна Рада у вівторок, 14 травня, перенесла розгляд двох законопроектів про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні.

Законопроект №2342 був ініційований Кабінетом міністрів і зареєстрований у Верховній Раді 19 лютого 2013 року. А законопроект №2342-1 подали до парламенту народні депутати Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний (обидва від ВО "Свобода").

Урядовий законопроект пропонує ввести у законодавство термін "сексуальна орієнтація", уточнити визначення та форми дискримінаційних дій у законі "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні" та посилити відповідальність за них.

Автори проект закону № 2342-1 зазначають, що він є альтернативним урядовому.

Однак у парламенті вирішили, що над цими проектами необхідно ще попрацювати.

"Українські новини", УНІАН, "Українська правда"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ