Томенко: Опозиційні фракції будуть спільно діяти на київських виборах


Ближчим часом три опозиційні фракції погодять принципи спільної участі у київських виборах.

Про це заявив один із лідерів "Батьківщини" Микола Томенко в кулуарах Верховної Ради, повідомили в прес-службі політика.

Він нагадав, що неодноразово заявляв про необхідність визначитися із стратегічними питаннями і принципами спільної участі "Батьківщини", "УДАРу" та "Свободи" у виборчій кампанії.

Зокрема, Томенко зазначив, що незабаром буде погоджена спільна участь трьох фракцій у виборах до Київради, згідно з якою буде підтримано єдиних кандидатів у всіх мажоритарних округах до Київради, натомість опозиційні сили йтимуть на вибори окремо за партійними списками.

Що стосується кандидата від опозиції на посаду міського голови, Микола Томенко зазначив, що зараз завершується обговорення загальних принципів того, як буде визначатися ця кандидатура.

"Серед головних вимог є те, що єдиним кандидатом може бути представник трьох опозиційних фракцій, що запропонує програму розвитку Києва та найважливіше - механізми повернення незаконно розкраденої землі та нерухомості за часів Черновецького", - зазначив Томенко.      

Відповідаючи на уточнююче запитання про єдиного кандидата лише від трьох опозиційних фракцій, Томенко зауважив, що це цілком очевидна вимога, бо "Батьківщина", УДАР чи "Свобода" не будуть обговорювати кандидатів від Партії регіонів, комуністів чи тих депутатів, які не входять до опозиційних фракцій.

"Було би абсурдом опозиційним силам пропонувати людину як єдиного кандидата від опозиції, якщо вона не входить до складу опозиційних фракцій", - зазначив Томенко.    

Відповідаючи на питання, коли буде підписаний документ про спільну опозиційну діяльність на київських виборах, Томенко припустив, що, швидше за все, це відбудеться 18 травня під час спільного мітингу опозиційних сил.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ