У Києві пройде Марш рівності на захист геїв


25 травня в рамках "КиївПрайду2013" відбудеться публічна правозахисна акція — Марш рівності.

Головною вимогою акції стане забезпечення рівних прав та можливостей для громадян України, які належать до ЛГБТ-спільноти (лесбійок, геїв, бісексуалів та трансґендерів), повідомляють організатори "КиївПрайду".

"КиївПрайд2013" відбудеться у форматі міжнародного форуму-фестивалю у другій половині травня та, крім Маршу рівності, включатиме низку інформаційно-просвітницьких і культурних заходів.

"На відміну від багатьох європейських гей-парадів — публічних заходів у розважально-карнавальному стилі, запланований Марш рівності є, перш за все, правозахисним заходом із вимогою забезпечити права на самовираження та мирні збори для всіх членів суспільства", - йдеться у повідомленні.

Підтримку заходу надають провідні міжнародні правозахисні організації, серед яких: Amnesty International, Freedom House, а також низка дипломатичних представництв, серед яких посольства Великої Британії, Нідерландів, Норвегії, США, Швеції.

Моніторинг можливих порушень прав людини під час проведення заходу здійснюватиметься організацією Human Rights Watch.

"Український уряд задекларував прагнення більшої інтеграції з Європейським Союзом та завершення процесу візової лібералізації. Щоби добитися цього, необхідно забезпечити відповідність українських правозахисних стандартів певним критеріям, зокрема в частині захисту меншин — у тому числі ЛГБТ — від дискримінації", — зазначили в оргкомітеті Прайду.

"Організовуючи Прайд, ми хочемо сказати, що ми існуємо, і ми вимагаємо таких же прав, як і інші члени суспільства. Ми всі люди, і всі маємо рівні права", - додали вони.

Партнером "КиївПрайду2013" виступає Мюнхен — місто-побратим української столиці та столиця німецької Баварії, де публічні акції ЛГБТ-спільноти давно стали доброю культурною традицією.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ