Київрада схвалила план забудови вулиці Пономарьова


Київрада схвалила детальний план території комплексної забудови з об'єктами житлового, громадського, адміністративного, науково-виробничого й промислового значення, об'єктами соціальної інфраструктури й паркінгами на вулиці Пономарьова, 1А, у Святошинському районі.

За відповідне рішення проголосували 82 депутати при мінімально необхідному 61, повідомляють "Українські новини".

Зокрема, йдеться про будівництво інноваційного парку "Біонік Хілл".

Так, будівництво "Біонік Хілл", що є проектом інноваційного IT парку інформаційних та інших високих технологій, передбачає створення бізнес-центрів, наукових центрів, високотехнологічної виробничої бази, які не матимуть негативного впливу на навколишнє середовище, житло, навчальні заклади, спортивно-оздоровчий комплекс, торгово-розважальний центр і т.д.

Промислова і науково-виробнича зона займає 45,37 га.

Загальна площа будов становить 356 721 кв. м, кількість робочих місць - 30 тис.

Багатоквартирний житловий фонд представлений середньо- і багатоповерховими житловими будинками ( 5-7 поверхів).

Кількість населення становитиме 12,2 тис. осіб.

Загальна площа житлового комплексу становитиме 230 тис. кв. м.

Ділянку 147 га на вулиці Пономарьова, 1А Київрада виділила у 2009 році житлово-будівельному кооперативу "Житлобудсервіс".

До цього в 2007 році зазначену земельну ділянку спочатку було передано ТОВ "Столиця Центробуд", в 2008 році передано ТОВ "Інвест-Будресурс".

У листопаді 2012 Київрада ухвалила рішення про розробку детального плану території (ДПТ) комплексної забудови земельної ділянки на вулиці Пономарьова, 1А в Святошинському районі, вартість розробки цього ДПТ становила 600 тис. гривень.

У березні 2012 року КМДА і держагентство з інвестицій та управління національними проектами підписали 4 меморандуми про співпрацю в реалізації національних проектів у столиці, у тому числі про реалізацію проектів BIONIC Hill з інвестиційно-девелоперською компанією Ukrainian Development Partners (UDP, Київ).

Ukrainian Development Partners планує здати в експлуатацію першу чергу парку в 2014 році.

Проект передбачає створення парку інформаційних та інших високих технологій в галузі енергоефективності й енергозбереження, біотехнологій та фармацевтики.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ