Після розподілу бюджетних мільярдів Київрада обіцяє не підвищувати тарифи


Київрада прийняла підготовлені Київською міською державною адміністрацією пропозиції щодо внесення змін до бюджету столиці на 2013 рік, враховуючи отриману субвенцію з держбюджету у розмірі 1,5 млрд грн.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 68 з 97 депутатів Київради.

"Ми отримали до спеціального фонду 1,5 млрд грн. Це означає, що в цьому році ми маємо можливість утримати тарифи на існуючому рівні, і кияни можуть бути спокійними", - заявив Руслан Крамаренко.

Крім того, здійснено перерозподіл видатків. Зокрема, за рахунок субвенції з держбюджету на придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров'я в сумі 7,2 млн грн 1,8 млн грн виділити на придбання рентгенівської діагностичної системи для поліклініки № 2 Подільського району та 1130000 грн - на погашення заборгованості за роботи, виконані в 2011 році з капітального ремонту житлового фонду в Дніпровському районі.

Депутати в той же час внесли єдину поправку щодо перерозподілу коштів у варіанті, запропонованому КМДА, це стосувалося будівництва нового стадіону в Києві на Русанівці.

Як наполягав на засіданні сесії Віктор Гринюк (депутатська фракція "Спортивний Київ"), необхідно забезпечити фінансово будівництво цього стадіону, оскільки проект важливий для спортивного товариства.

Він запропонував зняти кошти з фінансування будівництва Подільсько-Воскресенського мосту - 2 млн грн. Таку позицію депутата підтримали більшість депутатів Київради. Решта озвучені поправки не були підтримані.

Відповідні зміни в бюджеті були враховані і в Програмі соціально-економічного розвитку Києва на цей рік.

Київрада до того ж погодив зміни до Програми соціально-економічного розвитку міста на 2013 рік з урахуванням виділених з держбюджету 100 млн. грн.. на реконструкцію Поштової площі, 96 млн грн - на будівництво метро на житловий масив Теремки і 11 млн грн - на будівництво комплексу водопостачання на масиві "Осокорки-Північні".

"За" зміни до програми проголосували 65 з 99 зареєстрованих у залі депутатів.

Крім того, за рахунок перерозподілу виділені кошти на виконання термінових завдань: в рамках підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі додатково виділено 8 млн грн на реконструкцію парку "Володимирська гора"; 10 млн грн - на облаштування пішохідної зони від Пішохідного мосту до Поштової площі ; 1 млн грн - на проект реконструкції Паркової алеї з реконструкцією транспортного вузла на перетині Дніпровського спуску і Дніпровського проїзду, поінформував заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Ще 10 млн грн спрямовано на будівництво школи в 6-му мікрорайоні житлового масиву Осокорки, 6,5 млн грн - на реконструкцію доріг в селах Підгірці та Ходосіївка, прилеглих до полігону твердих побутових відходів № 5.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ