Герега не захотіла просити в Ради вибори


Секретар Київради Галина Герега відмовилася вносити до порядку денного проект рішення про звернення Київради до Верховної Ради щодо необхідності призначення виборів Київського міського голови і Київради, підготовлений депутатом від фракції "УДАР" у Київраді Іваном Крульком.

Як повідомляє прес-служба партії "УДАР" у вівторок, на початку сесії Київради депутат відзначив необхідність призначення виборів у Києві і звернувся до секретаря Київради з проханням внести до порядку денного відповідний проект рішення, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Прошу внести до порядку денного зареєстрований проект рішення про звернення Київради до Верховної Ради щодо необхідності призначення виборів Київського міського голови і Київради. Ми бачимо, що Верховна Рада зволікає з прийняттям цього важливого рішення. Тому, я вважаю, Київрада повинна висловити свою позицію, щоб вони не зволікали і виконали свій конституційний обов'язок ", - підкреслив Крулько.

Водночас на брифінгу Герега заявила, що минулого року  зробила все для призначення виборів.

"Що стосується  виборів, то це не повноваження Київради, рішення приймає Верховна Рада України. Що стосується мене, то я всі кроки зробила правильно. Ви знаєте, що минулого року я вчасно звернулася до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів Київського міського голови. Надалі це рішення вже за Верховною Радою", - заявила Герега, цитує її прес-служба.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ